Canada: Un arhipelag din Atlantic a ramas izolat de restul lumii dupa o furtuna violenta

Reclame home 1
Reclame home 1

O furtuna violenta a taiat joi practic toate comunicatiile dintre un arhipelag din Golful Sf. Laurentiu (Quebec) si restul continentului, provocand o pana majora de electricitate, iar armata canadiana a fost chemata in ajutor, relateaza AFP, titreaza Agerpres.

„Este genul de solicitare pe care o facem atunci cand capacitatea guvernului provincial este depasita”, a declarat presei Genevieve Guilbault, ministrul securitatii publice al provinciei Quebec, precizand ca turnul de control al aeroportului de pe Insulele Magdalena este lipsit de electricitate.

„Am obtinut din partea guvernului federal ca un avion al Fortelor armate sa ne acorde ajutor ferm chiar de vineri dimineata”, a precizat ea pe Twitter.

Numai cateva rare telefoane prin satelit permiteau mentinerea contactului cu acest arhipelag avand 13.000 de locuitori si restul Quebecului, dupa ce doua legaturi de fibra optica au fost taiate in mare, potrivit serviciilor de urgenta ale provinciei.

Aproximativ 2.000 din cele 7.000 de locuinte din aceste insule erau lipsite de electricitate la sfarsitul zilei de joi, mai multi stalpi fiind smulsi de vantul sufland cu pana la 130 de kilometri/ora, potrivit societatii publice Hydro-Quebec. Circa 20 de echipe de urgenta ale Hydro-Quebec si alti specialisti vor fi transportati vineri la fata locului cu avionul militar.

Joi, in punctul culminant al furtunii, un incendiu a distrus o resedinta in care locuiau 19 persoane in varsta, fara sa se inregistreze raniti, potrivit autoritatilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole