CANALIZARE – Comuna din Maramureș care a primit cea mai mare sumă din istoria sa

Nu poți să nu remarci modul în care primarii din Maramureș, indiferent de culoarea politică, reacționează pe rețelele de socializare atunci cand primesc bani de la Guvern. Nu mai contenesc cu mulțumirile și laudele adresate șefului de partid, ca și cum acesta din urmă ar fi făcut aceste alocări din buzunarul propriu. Dar, cum zicea un primar odată, trebuie să bați la uși des, să pupi mult, dacă vrei să ai bani.
Revenind, „comuna noastră a obținut cea mai mare finanțare din istorie, adică din 1326 și pană astăzi. Suma de 33.864.432 lei, adică peste 330 de miliarde de lei vechi, propulsează Barsana pe locul doi cu cea mai mare sumă obținută din toate comunele din Maramureș și pe locul 3 din cele 76 UAT ale județului, după orasul Borșa și comuna Satulung”. O spune primarul din Barsana, Teodor Ștefanca, care și el, la fel ca ceilalți primari, mulțumește șefului de partid pentru aceste sume colosale primite de comuna pe care o păstorește.
„Ce se va face cu banii? Ne spune tot primarul din Barsana: „Din această sumă, 22 milioane sunt destinați proiectului de înființare rețea de canalizare menajeră, iar restul banilor vor fi redirectionați către extinderea sistemului de alimentare cu apă, pentru că toți cetățenii să beneficieze o calitate a vieții la cele mai înalte standarde”.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu