Cancelarul Angela Merkel promite sa se bata pana la capat pentru a se evita un Brexit fara acord

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cancelarul german Angela Merkel a promis miercuri ca ”se va bate pana in ultima ora a zilei” Brexit-ului pentru o iesire ordonata a Regatului Unit din Uniunea Europeana, indeosebi pentru a mentine pacea in Irlanda de Nord, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

”Ma voi bate pana in ultima ora a zilei (Brexit-ului) pentru a se ajunge la o iesire ordonata”, a declarat dna Merkel intr-o conferinta de presa cu o zi inainte de deplasarea sa la Dublin, unde exista ingrijorari in legatura cu consecintele unei restabiliri a frontierei dintre Republica Irlanda si provincia britanica Irlanda de Nord in cazul unui Brexit dur.

In insula irlandeza ”problema este ‘violenta sau fara violenta’. De aceea ma voi gandi intens la problema frontierei, la modul de a gasi o solutie care sa impiedice un Brexit dur”, a adaugat ea.

Deputatii britanici au respins deja de trei ori acordul privind Brexit-ul negociat intre UE si premierul britanic Theresa May, din cauza indeosebi a backstop-ului (plasa de siguranta), o masura in ultima instanta ce are drept scop evitarea revenirii unei frontiere fizice intre cele doua Irlande in scopul de a mentine acordurile de pace din 1998 si integritatea pietei unice europene. Opozantii acestui mecanism se tem ca vor ramane pe o durata nedefinita ”prinsi” in UE.

Deputatii au respins totusi pana acum toate alternativele, astfel ca Regatul Unit risca o iesire din UE fara acord incepand din 12 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *