Cancerul de piele – 35 de cazuri noi la Spitalul Judetean, in doar 6 luni

Reclame home 1
Reclame home 1

35 de cazuri noi de cancer de piele (27 epitelioame si 8 melanoame maligne) au fost diagnosticate in primele 6 luni ale anului curent, la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, anunta unitatea medicala pe pagina oficiala de Facebook.

Potrivit specialistilor, principalul factor de risc pentru cancerul de piele, pe langa predispozitia genetica, este expunerea prelungita la radiatiile ultraviolete (UV). Radiatiile UV sunt produse de soare, dar pot proveni si din surse artificiale, cum ar fi luminile folosite in saloane (solar).

Daca este depistat in faza incipienta, sansele de vindecare sunt foarte mari (in cazul epitelioamelor, chiar de 100%). Tratamentul cancerului de piele este, in general, chirurgical. Chiar daca se vindeca, se impune o supraveghere medicala periodica, existand riscul recidivei.

Pentru ca este ideal sa prevenim aparitia cancerului de piele, dr. Adela Cadar, medic primar dermatovenerologie in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare recomanda:

– evitarea expunerii la soare, intre orele 11.00 – 16.00;
– folosirea cremelor de protectie SPF 50+;
– purtarea palariilor si a ochelarilor de soare;
– evitarea expunerii la soare a copiilor mici, persoanelor varstnice sau care sufera de anumite probleme de sanatate;
– evitarea expunerii la soare a celor care urmeaza un tratament cu medicamente fotosensibilizante, precum antibiotice, hipoglicemiante, hipotensive, anxiololitice etc. Este indicat sa consultati medicul sau farmacistul daca urmati un tratament medicamentos, inainte de a va expune la soare!

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole