CÂND NU AI GRIJĂ- 10.000 de lei furați dintr-o casă din Lăpușel

Nu mai puțin de 10.000 de lei au fost furați în această săptămână dintr-o casă din Lăpușel, iar furtul s-a produs din neglijența proprietarului. Hoțul s-a dovedit a fi de fapt o femeie împotriva căreia în 5 mai a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior dosarul fiind înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatei pentru 30 de zile. Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare precizează că „probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpata C.R.J., care este recidivistă, în data de 05.04.2021, profitând de faptul că uşa de acces era închisă dar neasigurată, a pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate P.A., situată pe raza localităţii Lăpuşel, jud. Maramureş, iar din interior a sustras suma de 10.000 lei”, arată Parchetul.

Autoritățile precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu