CAND SE SPUN LUCRURI TRĂZNITE – Ce vrea Primăria Baia Mare să facă cu gunoaiele din oraș

Reclame home 1
Reclame home 1

Iuliean Horneț, inventatorul tehnologiei ecoHornet, a fost în Baia Mare zilele trecute la o serie de discuții cu conducerea Primăriei Baia Mare. Asta pentru că municipalitatea vrea să dea o utilitate gunoaielor de prin oraș.

„Putem să ne scăpăm de deșeuri, inclusiv cele menajere, producând și energie! Știm cu toții că marea noastră problemă la nivel global este, printre altele, cea a gunoaielor. Implicit în Baia Mare, în Maramureș.  Știți prea bine deja cum s-au investit zeci de milioane de euro într-un proiect menit eșecului, depozitul de la Fărcașa.

Cu peleți produși din orice biomasă, din resturi organice din diverse domenii, se poate produce energie termică, de exemplu. Iuliean Horneț, după mulți ani de studii, cercetări, experimentări, a inventat tehnologia și arzătorul capabile să ardă în mod eficient și fără poluare peleți fabricați din tot ce arde, biomasă, respectiv resturi vegetale!

Suntem interesați să producem la Baia Mare cele mai ieftine energii și, în același timp, să gestionăm într-un mod cât mai prietenos cu mediul, ieftin și mulțumitor pentru cetățeni, problema deșeurilor menajere. În acest moment bugetul nostru este subțiat de costurile uriașe și iresponsabile pe care le avem de acoperit din cauza celor responsabili de eșecul proiectului de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în Maramureș.

Am cerut domnului Horneț să adapteze în cel mai scurt timp un plan pentru municipiul Baia Mare, în raport cu cantitățile de deșeuri care se colectează în orașul nostru”, precizează Primăria Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole