CÂND TE BUCURI PREA DEVREME – Un autoturism de lux, cumpărat la un preţ redus, poate indica o fraudă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Oricine care își cumpără mașină nouă se bucură de achiziția făcută. Mai ales dacă reușești să îl cumperi la un preț care îți convine ție. Însă o astfel de achiziție poate ascunde alte probleme și așa ajungi să dai declarații peste declarații și un moment de bucurie se transformă ușor într-unul de coșmar.

Prin astfel de momente a trecut recent un bărbat de 40 de ani, care s-a prezentat în punctul de Trecere a Frontierei Albița din cadrul ITPF Iași pentru a intra în țară. Însă poliţiştii de frontieră aveau să descopere la controlul de frontieră un autoturism marca BMW 530E, care figura în bazele de date ca fiind furat din Norvegia cu trei săptămâni în urmă.

„În data de 29 mai 2023, în jurul orei 11.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism marca BMW 530E, an fabricaţie 2017, cu numere de înmatriculare Republica Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Norvegia, la data de 10.05.2023.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză de la o persoană fizică, cu suma de 20.600 de euro şi că s-a bucurat în momentul achiziţionării de preţul mic cerut de vânzător, comparativ cu preţul real, de peste 30.000 de euro, al unui asemenea tip de autoturism. De asemenea, acesta a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu”, precizează polițiștii de frontieră.

Cercetările în cauză continuă pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul în valoare de 150.000 de lei a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole