Canibalizarea PSD. Liviu Dragnea a confiscat partidul in numele si interesul baronilor locali

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

liviu-dragneaDemocratia presupune diversitate si libertate de opinie. Valoarea unui partid politic deriva din doctrina asumata si calitatea membrilor sai. O simpla asociere de persoane cu interese comune nu defineste identitatea unei formatiuni care-si propune sa guverneze o tara aflata in haos ideologic. De-a lungul ultimilor 25 de ani,  PSD a dovedit ca este mostenitoarea principiilor defunctului partid comunist din Romania. Partidul Social Democrat actual a fost creat de un comunist nostalgic cu fata umana, consolidat de un activist de partid cu convingeri comunistoide, compromis de un pseudo diplomat securist si revigorat de un personaj afectat de stangism si teribilism. PSD este detinatoarea unei istorii recente care a insumat un complex de erori avand la baza lipsa de viziune si obscurantismul unei gasti politice cu apucaturi feudale.

Scena politica actuala seamana cu spectacolul unei brigazi artistice in care se produc copiii retardati ai brigadierilor de colhoz. 80% din cadrele de conducere la nivel national si local al actualelor oligarhii politicie, sunt formate in creuzetul FSN, PDSR, PSD. De aceea exista in Romania doar o singura ideologie. Cea a capatuielii si jafului national din banii publici. Din 2012, in tot spectrul politic s-a introdus principiul centralismului democratic, potrivit caruia si ultimul consilier comunal obscur trebuie aprobat de conducerea superioara de partid sau de liderul national. Organizatiile locale si judetene sunt niste case de amanet politice in care depui o valoare pe care o vei rascumpara prin ocuparea unei functii publice. Accesul la ciolanul puterii are la baza obedienta, loialitatea oarba fata de fuhrerul local si capacitatea de a plati pentru functia dorita.

In 11 octombrie anul acesta, va fi legitimat actul de nastare a noii dictaturi de partid in PSD. Contrar principiilor Grupului Socialist European, la Congresul social-democrat din Romania va fi votat cu larga majoritate un nou “El lider maximo”, unic candidat intr-un partid cu 500.000 de membrii. Liviu Dragnea, baronet de Teleorman, fost secund al premierului plagiator va fi intronat pe scaunul lui Ion Iliescu cu binecuvantarea Patriarhului Daniel si a guvernatorului BNR, Isarescu. Acest modest activist de cariera provinit din PDL-ul basescian, a demarat in mod  firesc consultarile cu noul partid liberal blagorghist, visul lui fiind un partid unic cu sediul central in megapolisul dambovitean. Fost baron local si sef al mosierilor la nivel national, Dragnea a migrat in anul 2000 spre partidul stat, convins fiind ca in PDL nu va depasi niciodata pozitia a 23 a in ierarhia nationala. Adoptat ca scutier de Victor Ponta, Dragnea si-a legat destinul de tanarul star politic in ascensiune, construindu-si cu tenacitate o retea subversiva in partid.  Devenit omul de la butoanele fara de care partidul nu poate functiona, Liviu Dragnea a militat in final pentru ajungerea intr-un post ministeriabil, conditie sine qua non pentru a dobandi sustinerea si loialitatea neconditionata a liderilor judeteni.

Istoria recenta a dovedit ca nu s-a intamplat nimic nou in politica ultimelor doua milenii. Manat de ambitia tipica a taranului oportunist, Dragnea a devenit un Marcus Brutus de conjunctura, injunghiindu-si presedintele caruia trebuia sa-i protejeze spatele. In esenta insa, am fost contemporanii unui exercitiu tipic de tradare specific scursorilor neamului, imbecili rezultati din siluirea in porumb a muntencelor, de catre ordiile turcesti cotropitoare.

PSD-ul a dovedit inca o data, daca mai era nevoie, ca este doar o adunatura de conjunctura formata din pseudo-politicieni ratati, victime ale unor destine nefericite. Miscarea este genial de cretina, partidul rosu inlocuind un presedinte cercetat penal cu unul condamnat penal. Victimizarea lui Dragnea este o minciuna sfruntata, marele politican de budoar fiind patat prin firma Tel Drum pe care o controleaza din umbra, asa avut liber la contractele cu statul. Doar in 2013, firma cu care politicianul Dragnea „nu are nici o legatura”  a avut o cifra de afaceri de peste 40 de milioane de euro. O practica de tip alba-neagra, generalizata intr-o tara in care banul public este sifonat prin firme si companii administrate de nasi, fini, nepoti sau alte specii de incredere.

Asa se scrie istoria intr-un  stat totalitarist in care cel mai mare partid politic cheltuieste sute de mii de euro pentru adunari festive omagiale fara sens, ocazie pentru sutele de delegati chemati sa voteze pe unicul candidat la presedintia unei cumetrii politice penale. Exista si motive de mandrie, caci dupa domnia de cinci ani a procurorului plagiator secondat de sforarul Dragnea, PSD are o datorie de doar sapte milioane de euro, dupa ce in 2010 sumele nerambursate creditorilor erau de 10 milioane. Ce credibilitate are pentru electorat un partid cu conturile blocate si zeci de executori judecatoresti la portile sediului opulent din Soseaua Kiseleff, partid care mai contabilizeaza si cele noua milioane datorie din vremea aventurii USL, suma nepartajata nici astazi? Dar despre cine sunt creditorii PSD si cine plateste masa si trusoul noului presedinte vom mai vorbi. Totul e ca politicienii sa nu ne creada cretini si imbecili, incapabili sa intelegem ca unicul motiv pentru care se zbat pentru o functie publica este interesul si bunastarea personala.

Dorim succes maxim delegatiei PSD Maramures in legitimarea noului sef de partid penal si speram sa nu uite sa duca cu ei cadoul cuvenit, o pereche de catuse din otel luate de ocazie pe internet. Asta pentru  eventualitatea in care partidul sau DNA nu vor gasi 39 RON, pretul cu TVA inclus al bijuteriei mentionate.

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2