Cannes 2017: Trofeul Palme d’Or va fi decorat cu diamante

Trofeul Palme d’Or, prestigioasa distinctie cinematografica atribuita cineastului care regizeaza cel mai bun film din selectia oficiala a Festivalului de Film de la Cannes, va fi incrustat cu diamante in acest an, la cea de-a 70-a editie a evenimentului, informeaza site-ul cotidianului francez Le Figaro.

Juriul, prezidat de Pedro Almodovar, va trebui sa departajeze cele 18 lungmetraje din competitie pentru a stabili pelicula care va castiga pretiosul trofeu Palme d’Or.

Cu ocazia celei de-a 70-a editii a Festivalului de la Cannes, celebra statueta va fi decorata cu diamante.

”Cele 118 de grame de aur pur care decoreaza frunza de palmier vor fi presarate cu 167 de diamante, fiecare avand 0,694 carate”, au transmis reprezentantii casei de bijuterii Chopard.

Din 2014, trofeul Palme d’Or, simbol al Festivalului de la Cannes si una dintre cele mai prestigioase recompense cinematografice din lume, beneficiaza de eticheta internationala de brand ”Fairmined”, atribuita acelui tip de aur care este extras din Anzii Cordilieri cu respectarea mediului inconjurator si a drepturilor sociale ale minerilor.

Diamantele care vor decora trofeul Palme d’Or provin de la un furnizor certificat de Responsible Jewellery Council, principala organizatie internationala care elaboreaza normele etice din acest sector de activitate.

Un premiu care valoreaza peste 20.000 de euro

Actualul design pentru trofeul Palme d’Or a fost creat in 1998 de Caroline Scheufele, copresedinte al casei Chopard, o companie elvetiana care furnizeaza in fiecare an celebrul trofeu de la Cannes, a carui valoare este de 20.000 de euro, in schimbul unui parteneriat oficial.

Delicat curbata, tija, delicat ornata cu 19 frunze de palmier sculptate manual, formeaza la baza sa o inima. Frunza de palmier din aur de 18 carate este fixata pe un soclu din cristal de munte cu greutatea de 1 kilogram.

Trofeul este creat cu ajutorul unui mulaj de ceara, apoi prin injectarea aurului in amprenta finala, urmata prin operatiuni de polizare si finisare. 40 de ore de munca si o echipa alcatuita din sapte bijutieri sunt necesare pentru realizarea trofeului.

Trofeul Palme d’Or a sarbatorit implinirea a 60 de ani in 2015, insa el a fost atribuit doar de 56 de ori de la prima editie, inclusiv in cei cinci ani in care premii ex aequo fost atribuite de organizatori.

In trecut, o diploma, insotita de opera unui artist contemporan, recompensa cel mai bun film din selectia oficiala de la Cannes.

Filmul care va deschide Cannes-ul 2017, proiectat in afara competitiei, este lungmetrajul ”Les Fantomes d’Ismael”, de Arnaud Desplechin.

Competitia oficiala este alcatuita in acest an din 18 lungmetraje: ”The Meyerowitz Stories”, de Noah Baumbach, ”In the fade/ Aus Dem Nichts”, de Fatih Akin, ”Okja”, de Bong Joon-Ho, ”120 Battements par Minute”, de Robin Campillo, ”The Beguiled”, de Sofia Coppola, ”Rodin”, de Jacques Doillon, ”Happy End”, de Michael Haneke, ”Wonderstruck”, de Todd Haynes, ”Le Redoutable”, de Michel Hazanavicius, ”The Day After/ Geu-Hu”, de Hong Sangsoo, ”Radiance/ Hikari”, de Naomi Kawase, ”The Killing of a sacred deer”, de Yorgos Lanthimos, ”A gentle creature”, de Sergei Loznitsa, ”Jupiter’s moon”, de Kornél Mandruczo, ”L’Amant Double”, de François Ozon, ”You Were Never Really Here”, de Lynne Ramsay, ”Good Time”, de Benny Safdie & Josh Safdie, ” Loveless/ Nelyubov”, de Andrey Zvyagintsev.

A 70-a editie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfasura in perioada 17 – 28 mai. Juriul competitiei oficiale de pe Croazeta va fi prezidat in acest an de regizorul spaniol Pedro Almodovar.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1