Cannes 2019 – Filmul „Mano a Mano” a obtinut marele premiu al sectiunii Cinefondation

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Filmul ”Mano a Mano”, regizat de Louise Courvoisier (Franta), a fost declarat joi marele castigator al sectiunii Cinefondation in cadrul celei de-a 72-a editie a Festivalului de Film de la Cannes, conform site-ului oficial al competitiei, informeaza AGERPRES.

Premiul al doilea a fost castigat de pelicula „Hieu” (Richard Van, SUA).

Al treilea premiu al sectiunii Cinefondation din acest an a fost acordat productiilor cinematografice „Ambience” (Wisam Al Jafari, Palestina) si „Duszyczka” (Barbara Rupik, Polonia).

Condus de Claire Denis, juriul din care au facut parte Stacy Martin, Eran Kolirin, Panos H. Koutras si Catalin Mitulescu, a inmanat cele trei premii atribuite la sectiunea Cinefondation in cadrul unei ceremonii care a precedat proiectiile peliculelor castigatoare, in cinematograful Bunuel din Cannes.

Ajunsa la cea de-a 22-a editie, sectiunea Cinefondation a cuprins in acest an 17 filme, alese dintre cele peste 2.000 de propuneri expediate de scoli de cinematografie din lumea intreaga.

Creata in 1998 de Gilles Jacob, fost presedinte al Festivalului de la Cannes, sectiunea Cinefondation este dedicata tinerelor talente ale celei de-a saptea arte.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2