Cantitatea de gaze livrate Europei de Gazprom a depasit deja nivelul record de anul trecut

home camp2
home camp2
home camp2

Gazprom a depasit vineri recordul inregistrat in 2016 privind exporturile de gaze naturale in Europa, livrand pana in 8 decembrie 179,8 miliarde de metri cubi, a anuntat directorul general al gigantului rus, Alexei Miller, transmite Itar-TASS, informeaza AGERPRES.

“Pe ultima suta de metri ne-am lansat spre un nou record absolut al exporturilor anuale de gaze naturale catre tarile din afara CIS (Comunitatea Statelor Independente). Luand in considerare livrarile pana in 8 decembrie, acestea au ajuns la 179,8 miliarde de metri cubi, mai mult decat intreaga cantitate livrata pe parcursul anului trecut. Precedentul record de 179,3 miliarde de metri cubi din 2016 este deja depasit”, le-a declarat jurnalistilor Miller.

Acesta a adaugat: “Gazprom implementeaza in prezent proiectele de constructie a unor gazoducte noi, moderne, extrem de eficiente, pentru a face fata cererii ridicate de gaze rusesti spre Europa”.

Gazprom, cel mai mare producator mondial de gaze naturale, asigura o treime din necesarul de gaze naturale al Europei. Grupul rus Gazprom aprovizioneaza Europa cu gaze naturale prin trei rute principale: conductele din Ucraina, ruta Yamal-Europe via Belarus si Polonia, precum si gazoductul Nord Stream, care face legatura intre Rusia si Germania prin Marea Baltica.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *