Capela de cimitir din Parohia Sabisa s-a ridicat din banii credinciosilor. Troita de granit, donatie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

sabisaFinalul de saptamana a adus binecuvantarea de catre Preasfintitul Parinte Iustin Sigheteanul a noii capele de cimitir din Parohia Sabisa, Protopopiatul Baia Mare,. Evenimentul a avut loc in 11 iunie in prezenta a 10 preoti si diaconi, veniti impreuna cu protoiereul Băii Mari, pr. Fabian Coroian. De asemenea, a fost binecuvantata si troita din granit ridicata in fata capelei, donatie a unei familii de buni crestini.

Potrivit informatiilor furnizate de catre Episcopia Maramuresului si Satmarului, amplasata in actualul cimitir al satului, la departare de circa 400 metri de ultima casa, capela mortuara a inceput sa prinda contur din toamna anului 2012, cand s-a turnat infrastructura.

“A fost zidita in anii 2013-2014, la dimensiuni corespunzatoare, de 16×6 metri, in care este cuprins si pridvorul de 6×6 metri. In acest an s-au efectuat mai multe lucrari de constructie pentru noua capela: s-a construit un spatiu tehnic, ca sa aiba toate dotarile necesare; s-a ridicat o clopotnita metalica, in care s-a pus un clopot nou, donat de o familie de credinciosi; s-a finalizat troita din granit, din fata capelei; s-a pavat aleea de acces si platoul din fata capelei, circa 230 mp. In plus, au fost montate porti metalice la intrarea in incinta. Toate lucrarile de constructie din cimitir au fost efectuate prin contributia credinciosilor din Sabisa, distingandu-se 10 familii cu sume mai importante, care au acoperit aproximativ 60% din cuantumul donatiilor, si Consiliul Local Seini”, spun cei de la Episcopie.

Preotului paroh Daniel Vasile Andreica i-a fost conferit rangul de iconom stavrofor. Au fost inmanate de catre P.S. Iustin Sigheteanul diplome de vrednicie Consiliului Local, Consiliului Parohial si binefacatorilor.

FOTO:episcopiammsm.ro

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2