Caprele sunt animale mai inteligente decat se crede

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Desi au creierul destul de mic, caprele isi pot insusi repede o sarcina complexa si sa si-o aminteasca dupa multa vreme. In schimb, daca se uita cum duc la indeplinire suratele lor aceeasi sarcina, nu reusesc sa invete mai repede, arata un studiu desfasurat de cercetatori elvetieni si britanici si publicat in revista Frontiers in Zoology, transmite Agerpres.

Echipa cercetatoarei Elodie Briefer de la Scoala politehnica federala din Zurich a efectuat cercetarea la un sanctuar pentru capre din Kent (Anglia), informeaza 20min.ch. Animalele au avut de invatat cum sa isi ia mancare dintr-un recipient transparent, mai intai direct si apoi apasand o clapeta cu botul.

Noua capre din 12 au reusit in medie dupa 12 incercari. Oamenii de stiinta au repetat experienta la intervale de la una la zece luni, iar animalele si-au amintit foarte bine metoda, pe care au aplicat-o in circa doua minute. ‘Acest lucru demonstreaza o memorie excelenta pe termen lung’, spune Elodie Briefer, citata intr-un comunicat al Queen Mary University din Londra.

Unele capre au fost lasate sa se uite cum procedeaza suratele lor, verificandu-se daca invata mai repede. Nu a fost cazul, neexistand nicio diferenta in abilitatea lor.

Potrivit cercetatorilor, rezultatele experimentului ar putea explica de ce caprele se pot adapta la medii dificile si pune stapanire rapid pe noi spatii, incheie 20min.ch.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2