Captura de proportii: O tona de tutun de contrabanda ascunsa printre balsam si detergent de rufe. Soferul a incremenit la efectuarea controlului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Captura de proportii a fost facuta de catre politistii de frontiera din Petea – ITPF Sighetu Marmatiei impreuna cu lucratori din cadrul Directiei Regionale Antifrauda Oradea. Acestia au descoperit-o intr-o autoutilitara, condusa de un sucevean. Marfa nu avea marcaje fiscale si a fost disimulata printre cutii cu balsam si detergenti lichizi.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Tanarul, in varsta de 27 de ani, domiciliat in judetul Suceava s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Petea pe sensul de intrare in tara conducand o autoutilitara marca MAN, inmatriculata in Romania. Din primele verificari, s-a constatat faptul ca soferul transporta, conform documentelor prezentate pentru control, detergent si balsam pentru rufe.”

Actionand in baza analizei de risc, politistii de frontiera impreuna cu lucratori din cadrul Directiei Regionale Antifrauda Oradea au efectuat un control amanuntit asupra autovehiculului. Astfel, printre marfa transportata, echipa mixta de control a descoperit cinci paleti pe care se aflau mai multe cutii care contineau tutun vrac pentru care persoana in cauza nu a putut prezenta niciun document de provenienta.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In urma inventarierii tutunului descoperit a rezultat cantitatea de 1.012 kilograme, in valoare de 868.000 lei, adica aproximativ 184.000 euro. Tutunul a fost ridicat in vederea confiscarii, iar autoutilitara in valoare de 332.000 de lei a fost indisponibilizata la sediul Sectorului PF Petea in vederea continuarii cercetarilor.”

De asemenea, conducatorul auto este, acum, cercetat pentru savarsirea infractiunii de detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita a unui kilogram de tutun vrac, conform Codului Fiscal.

Totodata, fata de sucevean a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore, cercetarile fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Satu Mare la finalizare urmand a fi luate masurile legale care se impun.

Informatii si fotografii ITPF Sighetu Marmatiei.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2