Captura impresionanta de tigari, in Maramures

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

tigari (1)Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat si retinut sase maramureseni care intentionau sa introduca ilegal in Romania peste 50.000 de pachete de tigari.

Tigarile, care au fost descoperite intr-un saivan pentru animale, in scorbura unui copac, imprastiate pe o pasune, intr-un autoturism si in curtea unui imobil, in valoare totala de aproximativ 450.000 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

In urma monitorizarii zonei de compeneta si a unor masuri specifice, politistii de frontiera au observat pe o pasune dintre localitatile Oncesti si Berbesti, trei barbati care transportau, in spate, mai multe colete voluminoase.

La aparitia politistilor persoanele in cauza au abandonat coletele si au incercat sa fuga spre localitatea Oncesti, insa au fost retinuti imediat. La fata locului, au fost descoperite, abandonate pe camp, 27 de baxuri care contineau tigari de provenienta ucraineana, iar in imediata apropiere, intr-un adapost de animale si in scorbura unui copac, inca 47 de baxuri, din acelasi lot.

Conform procedurilor legale, persoanele in cauza, precum si cele 74 de baxuri cu tigari au fost transportate la sediul Politiei de Frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor s-a constatat ca este vorba de 41.927 pachete tigari de diferite marci, de provenienta ucraineana, in valoare de 374.000 de lei, intreaga cantitate fiind ridicata in vederea confiscarii. De asemenea, cei trei tineri maramureseni sunt cercetati acum pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Alti doi maramureseni au fost prinsi de catre politisti pe raza localitatii Bistra, in timp ce incercau sa descarce colete voluminoase in curtea unui imobil. Intreaga cantitate de tigari a fost transportata la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.990 pachete cu tigari, in valoare de 35.500 lei.

Intr-o alta actiune desfasurata in zona de competenta, un echipaj al politiei de frontiera de la Sectorul P.F. Sighetu Marmatiei a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism despre care detineau date ca transporta tigari de provenienta ucraineana. Conducatorul auto a ignorat semnalele regulamentare continuandu-si deplasarea in mare viteza.

Politistii de frontiera au procedat la urmarirea autoturismului folosind semnalele acustice si luminoase, iar dupa aproximativ 500 de m acesta a fost descoperit abandonat. In masina au fost observate mai multe colete cu tigari, fapt pentru care a fost dusa la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 4.500 pachete in valoare de 40.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii. De asemenea autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor, care continua in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate.

tigari (2)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2