Captura: Marfa de contrabanda de peste 164.000 de lei

Politistii de frontiera de la ITPF Sighetu Marmatiei au reusit sa captureze, de pe raza judetului Suceava, numeroase pachete cu tigari care urmau sa ajunga pe piata neagra din Romania.     

Astfel, azi noapte, 18 mai a.c., in jurul orei 02.30, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul sectorului PF Izvoarele Sucevei, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat catre interiorul tarii, colete voluminoase. La fata locului a fost solicitata echipa de interventie care a procedat la somarea prin voce a celor in cauza, moment in care barbatii au abandonat coletele si s-au dispersat in directii diferite.

Drept urmare, politistii de frontiera au executat, conform prevederilor legale, sase focuri de avertisment in plan vertical, fiind retinuta o persoana, cetateanul roman Stefan D., in varsta de 49 ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.

Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin concomitent cu luarea unor masuri de supraveghere si cercetarea a zonei, fiind descoperite 9 colete care contineau tigari. In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 10.700 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 117.000 lei. In cauza sunt efectuate cercetari pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, urmand ca la final sa fie luate toate masurile legale ce se impun.

Captura de peste 32.000 de lei

In cadrul unei alte actiuni, pe baza unor date conform carora la domiciliul unei persoane de pe raza judetului Suceava este depozitata o cantitate de tigari de contrabanda, un echipaj al politiei de frontiera de la sectorul PF Vicovu de Sus s-a deplasat, in jurul orei 11.30, la imobilul respectiv, unde au descoperit, in curtea acestuia, un autoturism parcat in care au fost observate mai multe colete cu tigari.

Proprietarul imobilului, un cetatean roman in varsta de 48 ani, a predat de bunavoie marfa de contrabanda, care, impreuna cu autoturismul, au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor. Au fost numarate 2.978 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 32.800 lei. Autoturismul a fost indisponibilizat, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Masina modificata pentru contrabanda

Azi noapte, 18 mai 2017, in jurul orei 1.00, s-a prezentat in P.T.F. Siret, pe sensul de intrare in tara, cetateanul ucrainean Aleksandru T., in varsta de 22 de ani, conducand un microbuz marca Peugeot, inmatriculat in Romania.

In baza analizei de risc, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, persoanei si bagajelor. Astfel, a fost descoperita ascunsa şi nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in spatii special amenajate in podeaua dubla, cantitatea de 600 pachete cu tigari, marca Rothmans, de provenienta ucraineana, in valoare de 810 lei. Soferul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Totodata, microbuzul Peugeot, in valoare de aproximativ 15.000 lei, a fost indisponibilizat in vederea confiscarii, deoarece avea spatii special amenajate pentru transportul tigarilor.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1