Carausi avertizati cu trei focuri de arma, la Valea Viseului

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2


Trei focuri de arma au fost trase pentru avertizarea carausilor, care au reusit sa treaca raul Tisa, pe teritoriul roman, cu mai multe pachete voluminoase, care contineau tigari de contrabanda. Din pacate, infractorii s-au aruncat in rau si au reusit sa ajunga pe malul ucraineana.

Incidentul s-a petrecut azi dimineata, cand un echipaj al Politiei de Frontiera din Valea Viseului a observat carausii pe directia localitatii Valea Viseului. Imediat, oamenii legii au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza efectuand somatiile legale prin voce, moment in care carausii au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul ucrainean.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: ”Pentru retinerea persoanelor care nu s-au supus somatiilor legale prin voce, lucratorii nostri au tras trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa nici de aceasta data cei in cauza nu s-au oprit, ci au sarit in apa raului Tisa si s-au intors inot pe teritoriul statului vecin. Au fost informate autoritatile de frontiera din Ucraina in vederea cercetarii in comun a evenimentului.”

Coletele cu tigari au fost transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, a carei valoare se ridica la suma de 81.900 lei.

Contrabanda si la Brodina

Si politistii de frontiera din Izvoarele Sucevei si Brodina, judetul Suceava, au descoperit in apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu tigari.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: ”Baxurile abandonate au fost transportate la sediile sectoarelor, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.660 pachete, in valoare de 160.300 lei.”

In toate cazurile, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii. Acum, politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de contrabanda si de trecere ilegala a frontierei de stat.

Informatii si foto: ITPF Sighetu Marmatiei

Ana AVRAM

Reclame home 1
Data curenta: ’20/07/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *