Carausi opriti cu focuri de arma la frontiera de stat, in dreptul localitatii Borsa

Ieri, 9 iulie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Viseu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.

Frontieristii au observant mai multi cetateni la frontiera de stat, in dreptul localitatii Borsa. La aparitia politistilor, indivizii au incercat sa scape.

“Astfel, in jurul orei 23.30, lucratorii nostri au depistat in apropierea frontierei de stat mai multe persoane, care incarcau intr-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase. Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea celor in cauza efectuand somatiile legale prin voce. Deoarece barbatii nu s-au supus acestora, au fost executate 3 focuri de avertisment in plan vertical”, a relatat scms. Radu Lungu, purtator de cuvant la ITPF Sighetu Marmatiei.

In urma actiunii a fost retinut, Pavel M., in varsta de 29 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

Imediat, politistii de frontiera au luat masuri de supraveghere si cercetare a zonei, iar in apropiere au mai fost descoperite alte doua persoane, Ionut B. si Danut P., in varsta de 37, respectiv 21 de ani, cu domiciliile tot pe raza judetului Maramures.

La fata locului si in autoturism au fost descoperite mai multe colete cu tigari ce au fost transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 20.879 de pachete cu tigari de diferite marci, de provenienta ucraineana, a caror valoarea se ridica la suma de 245.000 lei.

In cauza, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, autoturismul in valoare de aproximativ 17.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor. Totodata, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta.

Lucrarea penala urmeaza sa fie prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus in vederea solutionarii legale.

Informatii furnizate de ITPF Sighetu Marmatiei

A.A.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1