Caravana TIFF Unlimited aduce „România sălbatică” la Târgu Lăpuș, pe 28 august

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

România sălbatică, un documentar impresionant despre natura din România, va fi proiectat sâmbătă, 28 august, de la 20:45, pe Stadionul din Târgu Lăpuș, adus de Caravana TIFF Unlimited. Un proiect de anvergură, cu imagini spectaculoase, realizat timp de 10 ani de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, România sălbatică a obținut Premiul Publicului pentru Cel mai popular film românesc la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Trailer

Intrarea este liberă.

Filmul prezintă imagini în premieră pentru România, din regiuni spectaculoase și greu accesibile, precum și povești unice despre biodiversitatea țării. Demersul, unic pentru țara noastră, s-a bucurat încă de la început de susținerea specialiștilor din ONG-urile de mediu, a administratorilor parcurilor și rezervațiilor naturale, precum și a întregii comunități de fotografi și pasionați de natură.

Prima etapă a proiectului România sălbatică, inițiat de fotograful Dan Dinu, în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature), s-a desfășurat în perioada 2010 – 2013, când au fost fotografiate toate cele 28 de rezervații mari din România (parcuri naționale, parcuri naturale, geo-parcuri și o rezervație a Biosferei), demersul finalizându-se cu o expoziție de fotografie în aer liber. Cosmin Dumitrache, videograf cu peste 15 ani de experiență, s-a alăturat proiectului în 2014. În 2018, Dan și Cosmin au decis să încununeze munca acestor ani printr-un documentar de anvergură, România sălbatică, ce se va lansa din 17 septembrie 2021 în cinematografele din România.

Masca este obligatorie pe durata evenimentului.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat în parteneriat cu TIFF și ajunge anul acesta la a 12-a ediție. Platforma de streaming a festivalului, TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) a fost lansată în 2019 și cuprinde o selecție importantă de filme independente, premiate, semnate de cineaști de renume.

Foto: Dan Dinu

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2