Care e legatura dintre durere, ardei iuti si durata vietii?

home camp2
home camp2
home camp2

Blocarea capacitatii corpului de a simti durerea mareste durata vietii, iar una dintre modalitatile de a atenua durerea este consumul regulat de ardei iute, spune un cercetator.

Experimente recent pe soareci aratasera ca blocarea receptarii semnalelor dureroase de catre creier duce la cresterea duratei de viata. Soarecii care, in urma unei mutatii genetice, nu sintetizau TRPV1 – o proteina ce indeplineste functia de receptor al durerii – traiau mai mult decat semenii lor normali (cu aproximativ 14% mai mult). In plus, erau mai sanatoase: faceau mai rar cancer, iar metabolismul si memoria lor se deteriorau mai putin pe masura  ce inaintau in varsta.

Cu alte cuvinte, durerea pare sa duca la imbatranirea mai accelerata a organimsului, iar eliminand senzatia  de durere, imbatranirea ar fi incetinita si organismul si-ar mentine sanatatea timp mai indelungat. Rezultatele acestui studiu au fost publicate in jurnalul Cell.

In urma acestui studiu, Andrew Dillin, cercetator la Universitatea din California, a sugerat ca si consumul regulat de capsaicina (substanta care confera ardeilor iuti gustul picant specific) ar putea incetini declinul metabolic si ar prelungi viata, deoarece aceasta substanta are si ea o influenta inhibitoare asupra receptorului de durere TRPV1.

Si anumite medicamente blocheaza activitatea acestui receptor.

Unii oameni de stiinta cred ca, eliminand durerile, de diferite origini, pe care oamenii le resimt in masuro tot mai mare pe masura ce inainteaza in varsta, acesti oameni ar putea ramane activi vreme mai indelungata.

Sursa: Mail Online

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *