Care este cea mai sanatoasa dieta? Raspunsul oamenilor de stiinta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Poate v-ati intrebat care este dieta ideala, avand in vedere ca in ultimii ani sunt promovate diferite diete, unele mai echilibrate, altele foarte restrictive. Prin urmare, ce ar trebui sa alegem: dieta vegana, pe cea vegetariana, cea mediteraneeana sau paleodieta?

Raspunsul cercetatorilor este clar: niciuna! Nu ezista o dieta ideala, daca dorim sa avem o alimentatie sanatoasa.

Matt Fitzgerald, care a publicat cartea Diet Cults, spune ca stiinta a cautat sa afle dieta ideala, dar cercetatorii au ajuns la concluzia ca asa ceva nu exista, dimpotriva.

Oamenii sunt adaptati sa consume alimente cat mai variate, iar istoria speciei noastre demonstreaza ca putem manca orice fel de mancare, in functie de resursele pe care le avem la dispozitie. Nu exista ceva anume care sa ne faca rau in mod special si care ar trebui eliminat din alimentatie.

Ca sa afle secretul sanatatii si longevitatii, cercetatorii au analizat stilul de viata al persoanelor care au trait foarte mult.

Studiul 90+, realizat de cercetatori de la Universitatea California-Irivine, a tinut cont de dieta a mii de americani care au trait peste 90 de ani.

Coordonatorii studiului, Claudia Kawas si Maria Corrada au observat uimiti ca aceste persoane nu fusese foarte preocupate de sanatatea lor.

Batranii au spus ca nu au avut niciodata o dieta restrictiva, dimpotriva, multi dintre ei consumau zilnic cateva paharele de alcool si unii dintre ei fusesera putin supraponderali in ultima parte a vietii.

Prin urmare, dietele ar trebui folosite doar de persoanele care vor sa slabeasca. In acest caz, fiecare trebuie sa aleaga regimul care i se potriveste.

Sursa: Real Clear Science

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole