Care este singurul medicament ce a dat rezultate în cazurile grave de COVID-19. Șeful OMS a făcut anunțul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Multe oraşe europene se confruntă cu o creştere importantă a numărului pacienţilor COVID-19 ce au nevoie de îngrijiri în unităţile de terapie intensivă, a avertizat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Ghebreyesus.

″Săptămâna trecută, numărul cazurilor (de COVID-19) a fost de trei ori mai mare decât în timpul primului vârf în luna martie″, remarcă acesta, potrivit Agerpres.

În privinţa terapiilor, Tedros a menţionat că dexametazona este deocamdată singurul tratament care şi-a dovedit eficacitatea în cazurile grave de COVID-19, declaraţie ce survine la scurt timp după ce OMS a anunţat rezultate sub aşteptări pentru patru terapii testate la nivel mondial în cadrul studiului denumit ″Solidaritate″⁣.

În România, o cutie cu 5 fiole de dexametazonă injectabilă costă aproximativ 7-8 ron.

″În iunie am anunţat că întrerupem studiile cu hidroxiclorochină, în iulie am informat că nu vom folosi mai mulţi pacienţi pentru probele cu lopinavir/ritonavir, iar acum rezultatele preliminare arată că alte două medicamente în teste, remdesivir şi interferon, au puţin sau niciun efect în reducerea mortalităţii provocate de COVID-19″, a precizat directorul general al OMS.

Mai multe pe stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2