Care sunt cele mai cautate flori in Maramures! Interesul locuitorilor din judet a crescut considerabil in ultima perioada

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

floriRomanii iubesc sarbatorile si obisnuiesc sa profite din plin de ocaziile speciale pentru a oferi daruri persoanelor dragi. Si care este cel mai sigur cadou cu care se pot face surprize frumoase? Florile, evident! Floraria online Floria.ro a realizat o cercetare pentru a afla cat de interesati sunt locuitorii din judetul Maramures de aceste lucruri, dar si cat de prosper este domeniul pe piata afacerilor la nivel local.

Utilizand volumele de cautari inregistrate in mediul online in ultimele 24 de luni, specialistii Floria.ro au monitorizat interesul locuitorilor din judetul Maramures pentru flori. Din studiu reiese faptul ca acestia cauta pe Google cel mai adesea orhidee, pe urmatoarele pozitii fiind trandafiri si frezii. Din acest punct de vedere, Maramures se afla pe locul 33 in topul judetelor cu cele mai mari cresteri. Clasamentul complet al florilor preferate de locuitorii din Maramures este urmatorul:

  1. Orhidee
  2. Trandafiri
  3. Frezii
  4. Crini
  5. Crizanteme
  6. Hortensii
  7. Gerbera
  8. Bujori
  9. Lalele
  10. Garoafe

In Romania, cererea anuala este de 120 de milioane de fire, dintre acestea doar 47 de milioane fiind produse in tara. Celelalte 73 de milioane sunt importate din tari precum Olanda, Ungaria, Turcia si chiar Thailanda.

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul National de Statistica, reprezentantii Floria au analizat modul in care a evoluat numarul hectarelor cultivate cu flori in judetul Maramures. Spre deosebire de anul 2011, cand s-a inregistrat o perioada de varf pentru suprafetele cultivate, in 2015 in Maramures au fost plantate flori doar pe 29 de hectare, in scadere cu 12,12%. Astfel, Maramures se situeaza pe locul 23 la nivel national din acest punct de vedere.

Un alt element cheie al analizei de piata este si numarul firmelor din Maramures care au ca obiect de activitate productia si comercializarea de flori. La sfarsitul anului 2015, in Maramures existau 33 de companii, in conditiile in care la nivel national functionau peste 2350 de intreprinderi.

„Florile sunt, de departe, cel mai accesibil tip de cadou. Fie ca e vorba despre un buchet simplu, dar de efect, fie ca ne referim la un aranjament sofisticat si spectaculos, cu siguranta va surprinde placutpersoana care il primeste”, a declarat Marina Popescu, Director General Floria.ro.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole