Dezvoltare urbana: Care sunt cele mai importante trei proiecte pe care baimarenii le-ar dori realizate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

599 de cetateni din orasul Baia Mare au participat pana acum in cadrul Campaniei “Alege Prioritatile Orasului Tau” (cea mai mare campanie de consultare publica din tara pe tema dezvoltarii urbane, respectiv metropolitane).

Astfel, in urma raspunsurilor primite, cele mai importante trei proiecte pe care baimarenii le-ar dori realizate sunt:

1. Reabilitarea si modernizarea infrastructurii feroviare si realizarea Garii Metropolitane Baia Mare

2. Completarea variantei de ocolire a Municipiului Baia Mare, inclusiv legatura DN 1C – Aeroport si modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferata pe Strada Europa

3. Realizarea partiala a drumului Expres Baia Mare – Vaja prin crearea centurii de ocolire a aglomerarii urbane Baia Mare (tronson Seini – Baia Sprie).

Baia Mare se afla pe locul 31 din cele 40 de resedinte de judet si Bucuresti ca numar de raspunsuri primite pana in acest moment – peste 80.000 la nivel national.

“Banca Mondiala, in parteneriat cu Federatia Zonelor Metropolitane si Aglomerarilor Urbane din Romania si cu sprijinul autoritatilor publice subnationale, a identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru Bucuresti si cele 40 de resedinte de judet din Romania.

In perioada 22 ianuarie – 22 martie 2019, Romanii pot alege cele mai importante proiecte completand chestionarul disponibil la adresa si ierarhizand proiectele generate pentru orasul lor.

In urma campaniei, Banca Mondiala va lansa prima viziune de dezvoltare metropolitana a Romaniei”, spun reprezentantii campaniei.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2