Carlos Ghosn a obtinut un pachet salarial record de la Nissan: 9,82 milioane de dolari

Reclame home 1
Reclame home 1

Producatorul auto nipon Nissan a anuntat marti majorarea cu 2,5% a pachetul salarial anual acordat directorului sau general Carlos Ghosn, transmit Kyodo si Reuters, informeaza AGERPRES.

Pentru anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie 2016, Carlos Ghosn va primi 1,098 miliarde de yeni (9,82 milioane de dolari), cel mai ridicat nivel de cand grupul auto nipon publica informatii privind platile acordate sefilor companiei.

Ghosn, unul dintre cei mai bine platiti directori generali din industria auto, a primit pentru 2016 si o remuneratie de sapte milioane de euro (7,8 milioane de dolari) de la Renault, dintre care 1,23 milioane euro salariu fix iar restul, in numerar sau actiuni, fiind calculat pe baza unor criterii de performanta.

In martie, Ghosn a demisionat din functia de director general al Nissan dar a ramas presedintele companiei nipone. El este recompensat pentru pozitiile sale detinute la Renault (presedinte-director general) si Mitsubishi Motors (presedinte).

In anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie 2016, Nissan a inregistrat un profit net de 663,50 miliarde de yeni, in crestere cu 26,7% fata de anul anterior.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2