Carmen Dan a demisionat din functia de ministru de interne: Plec cu fruntea sus

Carmen Dan a anuntat ca a demisionat din functia de ministru al Afacerilor Interne, in urma unei discutii pe care a avut-o luni cu premierul Viorica Dancila, precizeaza Agerpres.

“O discutie sincera si directa asa cum cred eu ca este normal sa se poarte discutiile si politic si institutional. L-am informat pe premierul Romaniei ca nu este necesar sa supuna la vot in CEx mandatul ministrului de Interne, motiv pentru care i-am spus ca pun mandatul pe masa domniei sale si am fost oarecum interesata de motivele pentru care are loc aceasta schimbare. Inteleg ca nu intra in discutie nicidecum un criteriu de neperformanta, inteleg in subsidiar ca este vorba despre o decizie politica, iar eu, bineinteles, ca respect decizia. (…) Nu am sa cer nimic din vreme ce mi-am depus mandatul, deci nu va fi nevoie sa fie un vot”, a declarat Carmen Dan, luni, inainte de sedinta CExN al PSD.

Aceasta a aratat ca a avut o discutie cu premierul si despre “presiunea strazii”. “Acum un an nu ne-a deranjat, ne deranjeaza acum. (…) Ma astept sa ia act de demisia mea. Nu sunt emotionata decat in masura in care am investit in acest minister si sper in continuare ca acest minister sa ramana in topul increderii cetatenilor. Plec cu fruntea sus din Ministerul Afacerilor Interne. (…) Nu am ce sa-mi reprosez”, a spus Carmen Dan.

In ceea ce priveste organizarea alegerilor din 26 mai, ea a mentionat ca tot ce a intrat in competenta MAI ”a decurs in regula”.

Fiind intrebata despre cine va prelua conducerea MAI, Carmen Dan a raspuns: “Nu stiu daca s-a decis intr-un mod cert, dar i-as ura succes colegului meu, senatorul Moga”.

Intrebata daca in cazul ei PSD a cedat in fata lui Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia din functie, aceasta a afirmat: “Da, se pare ca da”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1