septembrie 28, 2021

Carmen Dan: Conducerea Casei de Pensii a MAI m-a informat ca pensiile vor fi primite inainte de Paste

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, afirma ca pensionarii de la Interne isi vor primi drepturile cuvenite inainte de sarbatorile de Paste, informeaza AGERPRES.

“Asa cum am fost informata de catre conducerea Casei de Pensii a MAI, pensiile vor fi primite inainte de sarbatorile de Paste, dupa cum urmeaza: cei care au conturi bancare vor primi pensia in data de 5 aprilie, iar ceilalti vor primi in functie de livrarile facute de Posta Romana”, afirma Carmen Dan, sambata, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul precizeaza ca in ultima perioada a primit mai multe mesaje de la foste cadre active ale Ministerului Afacerilor Interne in care se reclama faptul ca taloanele de pensie aferente lunilor ianuarie, februarie si martie ale anului in curs inca nu au fost primite.

“Dupa cum stiti, numarul de pensionari din ultimul an a fost mult mai mare fata de cel obisnuit, lucru care a dus la o schimbare majora in ceea ce priveste procedura de distribuire a taloanelor de pensie in acest prim trimestru din 2018. Daca anul trecut s-a procedat, in conditiile legii, la achizitia directa a serviciilor de imprimare si impachetare a plicurilor, in 2018 a fost necesara conform legislatiei in vigoare, o alta procedura de achizitie a acestor servicii, din cauza numarului considerabil mai mare de pensionari. Aceasta licitatie a fost realizata in luna ianuarie, imediat dupa alocarea bugetara”, mentioneaza ministrul de Interne.

Ea adauga ca firma declarata castigatoare a licitatiei organizata de catre Casa de Pensii MAI “a trimis toate taloanele la Posta Romana in vederea distribuirii lor catre titulari”.

“Asadar, in prezent, depinde de Posta Romana cat de repede vor fi distribuite taloanele! Ministerul Afacerilor Interne tine legatura cu Posta si cu firma castigatoare a licitatiei ca totul sa se urgenteze. De asemenea, este important de precizat ca in toata aceasta perioada Casa de Pensii MAI a eliberat si elibereaza in continuare adeverinte la solicitarea pensionarilor”, mai spune Carmen Dan.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

 1. tif

  Saptamana Patimilor Mantuitorului imi cenzureaza drastic ceea ce as scrie la subiect.
  Dar, fiind prea mare derapajul, tot in spirit crestin, vreau sa contribui cu ceva la sanctionarea, fie si pe aceasta cale a degringoladei din MAI, sau cel putin a unor structuri din MAI.
  Deci, cateva intrebari:
  – care este motivul schimbarii procedurii de achizitie a serviciilor de tiparire si ambalare?
  -este vorba de valoarea contractului?
  -cand a fost depasit plafonul valoric care dicta modificarea procedurii de achizitie?
  -dupa talentul de previziune din casa de pensii sectoriala MAI, tendinta pensionarilor era de crestere sau de scadere, dupa studii pe esantioane temporale?
  -daca erau argumente pentru prima varianta (asa cum decreteaza doamna blonda) cat timp a trecut de la respectiva constatare si pana la demararea noii procedure de achizitie?
  -pentru noi rezervistii acest interval de timp este deja mai mare de trei luni; ce cred inteleptii ce au ramas in minister dupa plecarea multor profesionisti la pensie, este mult sau putin ca timp de peste trei luni unul sau miile de rezervisti sa nu-si poata proba identitatea/statutul acolo unde au nevoie (spital, banca, cfr, etc., etc.,etc.)
  -mai exista termene de executare in MAI, sau ele se deconteaza doar dupa numarul de riduri sau intensitatea mirarii de pe fata apparent ingénue?
  -ca sa nu intru mai adanc, cine este responsabil ( a se citi cine ma/ne despagubeste) pentru variatele prejudicii cauzate de suspendarea identitatii noastre fie chiar si numai o zi?
  In final, adeverinta pe care am solicitat-o si nu am primit-o de mai bine de 20 zile, cum circula (ca de redactat se rezolva in interior, presupun) cine a ambalat-o, cine mi-o remite??? Ca dupa pensionare nu mai folosesc serviciile gratuite ale postei militare!!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2