Carmen Dan, dupa intalnirea cu sindicalistii din Politie: Impreuna trebuie sa gasim solutii

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a reiterat sambata, la intalnirea cu reprezentantii sindicatelor din Politie, angajamentul de a gasi o solutie echitabila la revendicarile salariale ale personalului MAI.

“Am mai discutat cu sindicatele din Politie si in saptamanile trecute. Nu suntem aici pentru a deconta noi ce nu s-a facut in trecut. Am deschiderea si dorinta de a schimba lucrurile in bine. Impreuna trebuie sa gasim solutii. Va asigur ca fac parte dintr-un Guvern care pune in practica exact ce a promis”, a precizat Dan, potrivit unui comunicat al MAI remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in cadrul intalnirii, ministrul a reamintit ca, in urma demersurilor intreprinse pana la acest moment de catre conducerea MAI, aproape 80.000 de oameni au beneficiat de aplicarea HG 1/2017 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Totodata, au fost initiate o serie de amendamente la Ordonanta de Urgenta a Guvernului 9/2017, care in acest moment se afla in dezbaterea Parlamentului prin care sporurile si majorarile salariale, stabilite proportional cu timpul efectiv lucrat, inclusiv sporul pentru politie judiciara, sa se determine prin raportare la salariul de baza/solda de functie/salariul de functie acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

In plus, se propune devansarea termenului de acordare a cuantumului salariului de merit pentru toti politistii astfel incat sa fie dat in luna aprilie si nu in luna august cum este prevazut in prezent, precum si eliminarea discrepantelor salariale dintre personalul medico-sanitar din cadrul MAI, pe de o parte, si cel din structura Ministerului Sanatatii.

La randul sau, ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, Gabriel Petrea, care a participat la discutii, a afirmat ca disfunctionalitatile in sistem vor fi solutionate prin legea salarizarii unitare.

“Cunoastem discrepantele care s-au creat in ultimii ani in domeniul salarizarii si toti trebuie sa intelegem ca aceste probleme nu pot fi rezolvate deodata, fara a afecta semnificativ bugetul. Prin legea salarizarii unitare, aceste disfunctionalitati vor fi solutionate si se vor indrepta toate inechitatile salariale din sistem. Fac un apel la liderii sindicali sa sprijine demersurile noastre, sa accepte un dialog constructiv in vederea finalizarii legii unice a salarizarii”, a spus Petrea.

La intalnirea cu liderii sindicatelor din Politie, care au protestat in fata sediilor MAI si Guvernului, a participat si secretarul de stat in Ministerul Finantelor Daniela Pescaru.

In cadrul intrevederii de la Palatul Victoria, MAI a convenit cu liderii sindicatelor o noua intalnire pentru luni, 27 martie, pentru a stabili impreuna alte doua propuneri de amendamente la OUG 9/2017, cu privire la sporul de permanenta si acordarea unui procent de 100% pentru munca prestata in zilele de repaus saptamanal si sarbatori legale, potrivit comunicatului MAI.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *