Carmen Dan: Sustin initiativa privind pedeapsa cu inchisoarea pentru cei ce refuza munca in folosul comunitatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca in calitate de parlamentar sustine proiectul de lege prin care se propune o pedeapsa de doi ani de inchisoare in cazul celor care nu respecta sanctiunea de a efectua munca in folosul comunitatii, informeaza AGERPRES.

„Este o initiativa pe care o sustin nu numai eu, sunt si alti colegi care au semnat pentru aceasta initiativa legislativa. In principal, sunt atat de multe situatii in care sunt constatate si aplicate sanctiuni contraventionale care nu se platesc. Mai mult decat atat, sunt decizii ale instantelor care dispun munca in folosul comunitatii si care nu se executa. Eu cred ca asta inseamna ca sunt persoane care respecta legea si care ar trebui si cred ca se considera nedreptatiti pentru ca altii o nesocotesc. Sunt situatii in care avem sute de amenzi contraventionale care nu sunt. In acest scop a fost gandita si elaborata aceasta initiativa legislativa”, a declarat Carmen Dan, luni, inainte de sedinta BPN al PSD.

Intrebata despre pedeapsa de doi ani de inchisoare in astfel de situatii, ministrul a precizat: „Este termenul stabilit de legislatia penala pentru neexecutarea hotararilor judecatoresti”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2