Carte in cinstea Parintelui Justin Parvu realizata de jurnalistul Vlad Herman

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In urma cu cateva zile, la Editura Areopag din Bucuresti a aparut cartea „Avva Justin Parvu – marturii, amintiri, minuni”, realizata de jurnalistul Vlad Herman in colaborare cu editura mai sus amintita.

Volumul, ce poate fi achizitionat la pretul de 7 lei, cuprinde o serie de interviuri cu cei care l-au cunoscut pe arhimandritul Justin Parvu (1919-2013) de la Manastirea Petru Voda (Neamt), precum si cateva marturii ale mai multor credinciosi care au avut parte de ajutorul acestuia, de cele mai multe ori prin intermediul unor intamplari ce tin de miracol.

Parintele Justin Parvu s-a nascut in satul Petru Voda la 10 Februarie 1919 si si-a inceput viata monahala la Manastirea Durau, la varsta de 17 ani. In anul 1939, dupa ce a intrat in randul calugarilor, s-a inscris la Seminarul monahal de la Cernica, langa Bucuresti. In timpul razboiului, intre anii 1942-1944, a slujit ca preot militar pe frontul de Est, pana la Odesa.

Dupa ce la conducerea Romaniei au ajuns comunistii, acesta a fost arestat pe motive politice si condamnat la 12 ani inchisoare, trecand prin inchisorile Suceva, Vacaresti, Jilava, Gherla, Periprava si Aiud. Urmeaza apoi munca silnica din mina Baia Sprie, iar in final ajunge la inchisoarea Pitesti. Refuzand sa se lepede de credinta, in anul 1960 parintele Justin este condamnat la inca patru ani de temnita.

In 1991, intemeiaza Manastirea de la Petru Voda. Parintele isi continua misiunea de a schimba catusi de putin aceasta lume si, in 2000, ridica un schit de maici langa Manastirea Petru Voda, o casa de educatie pentru copii si un azil pentru batrani.

La nici un an de la plecarea la cele vesnice, Parintele Justin Parvu este cinstit ca un sfant de tot mai multi romani si nu numai.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2