Cartel ALFA considera oportuna amanarea adoptarii proiectului Legii salarizarii unitare

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA considera oportuna amanarea adoptarii proiectului Legii salarizarii unitare pentru a se face toate corectiile necesare.

Redam mai jos, integral, comunicatul pe aceasta tema remis ZiarMM de catre Liviu Pop, prim-vicepresedintele FSPAR si vicepresedinte al Cartel ALFA Maramures.

“Avand in vedere anuntul public privind amanarea aplicarii majorarilor salariale cuprinse in proiectul Legii-cadru pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, pentru 1 ianuarie 2018, Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA solicita ca aceasta amanare sa se aplice pentru toti bugetarii, inclusiv pentru alesii de la toate nivelurile.

In contextul in care graba de a adopta acest proiect de lege nu mai este justificata de aplicarea unor majorari salariale incepand cu data de 1 iulie 2017, credem ca este oportuna amanarea adoptarii proiectului pentru a face toate corectiile necesare, printr-o analiza si o argumentare solida, si nu pe sistemul “hei rup”, prin adoptarea sau respingerea de amendamente la foc continuu, fara niciun fel de dezbatere, expunere, motivatie sau o minima reflectie.

In aceste conditii, CNS Cartel ALFA solicita amanarea trimiterii in plenul Camerei Deputatilor a proiectului de lege si restabilirea unui calendar realist pentru discutarea proiectului de lege in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor.

De asemenea, avand in vedere ambiguitatile privind intentia Guvernului de a adopta un nou sistem de impozitare incepand cu anul viitor, ceea ce va avea un impact major asupra salarizarii, Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA solicita Primului Ministru convocarea Consiliul National Tripartit de Dialog Social”, a spus Bogdan Iuliu Hossu, presedintele CNS Cartel ALFA.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1