Casa Alba: Donald Trump se declara “deschis” fata de o vizita la Moscova

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Casa Alba a indicat vineri ca presedintele american Donald Trump este deschis ideii de a se deplasa la Moscova pentru o vizita, dupa anuntul facut de presedintele rus Vladimir Putin ca l-a invitat la Moscova pe omologul sau american, informeaza France Presse, transmite AGERPRES.

‘Suntem gata sa-l invitam pe presedintele Trump la Moscova, el are aceasta invitatie, i-am vorbit despre ea. Eu sunt pregatit sa ma duc la Washington’, a declarat Putin intr-o conferinta de presa la Johannesburg in cadrul summitului Brics (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud).

Executivul american a reactionat printr-un comunicat: ‘Presedintele Trump asteapta cu nerabdare sa il primeasca pe presedintele Putin la Washington dupa Anul Nou si este deschis fata de o vizita la Moscova dupa primirea unei invitatii oficiale’.

Presedintii rus si american, Vladimir Putin si Donald Trump, s-au intalnit intr-o prima reuniune bilaterala la 16 iulie la Helsinki. Primul lor summit a declansat un val de critici in SUA, unde declaratiile presedintelui american au fost considerate prea conciliante fata de liderul rus, mai ales in ceea ce priveste ingerinta Rusiei in alegerile prezidentiale americane din 2016.

Initial anuntat pentru toamna la Washington, viitorul summit Trump-Putin ar putea avea loc ‘anul viitor’, a anuntat miercuri Casa Alba.

Motivul invocat: ancheta privind ingerinta rusa in alegerile prezidentiale din 2016 in SUA si suspiciunea de complicitate intre echipa de campanie a candidatului Donald Trump si Kremlin – ancheta calificata drept o ‘vanatoare de vrajitoare’ de catre Casa Alba – trebuie mai intai sa fie incheiata pentru a nu afecta discutiile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2