Casa Alba precizeaza ca intalnirea Obama-Putin va avea loc la „cererea” Rusiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

obama putinCasa Alba a precizat ca intrevederea dintre presedintele american Barack Obama si omologul sau rus, Vladimir Putin, anuntata pentru luni, 28 septembrie, la New York, in marja Adunarii Generale a ONU, va avea loc la „cererea” Rusiei si nu invers, pentru a risipi orice semne de indoiala in aceasta privinta, a relatat joi The New York Times, in pagina sa electronica, transmite Agerpres.

Putin nu era doar nerabdator sa aiba aceasta intalnire, ci chiar o dorea cu „disperare”, a comentat intr-o conferinta de presa purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, adaugand ca, in baza „cererilor repetate” venite din partea rusa se poate spune ca Moscova pare destul de interesata in a avea o convorbire cu Obama, potrivit publicatiei amintite. In cele din urma, seful administratiei americane a decis „ca merita sa angajeze in acest moment o intalnire tete-a-tete cu presedintele Putin pentru a vedea daca interesele SUA pot fi sustinute”, a adaugat Josh Earnest.

„Cred ca are sens ca presedintele Obama sa discute cu omologul sau rus pentru a vedea daca poate obtine mai multe clarificari cu privire la intentiile Rusiei in Ucraina (…) si daca acesta este dispus macar sa ia in considerare sfatul presedintelui Obama in ceea ce priveste consolidarea sprijinului militar pentru regimul lui (presedintelui sirian Bashar) Al-Assad”, a declarat acelasi purtator de cuvant, citat de publicatia The Washington Times.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a expus o viziune diferita asupra acestei intrevederi si a obiectivelor ei, mai scrie The Washington Times. „Desigur, subiectul principal va fi Siria”, a indicat Peskov, adaugand ca Ucraina va fi discutata numai ‘in cazul in care timpul va permite’.

Intalnirea ce va avea loc luni, 28 septembrie, la New York intre presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau american Barack Obama, a fost convenita de „comun acord”, a mai spus purtatorul de cuvant al Kremlinului, citat de TASS.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2