Casa Alba – Siria: “Misiunea americana nu s-a schimbat”, trupele se vor intoarce “cat mai curand posibil”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Misiunea fortelor americane desfasurate in Siria “nu s-a schimbat”, iar presedintele Donald Trump doreste ca acestea sa revina in Statele Unite “cat mai curand posibil”, a declarat Casa Alba la sfarsitul saptamanii trecute, potrivit AFP, informeaza AGERPRES.

“Misiunea americana nu s-a schimbat. Presedintele a spus clar ca doreste ca fortele americane sa revina cat mai curand posibil”, a facut cunoscut intr-un comunicat purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Sanders.

Publicarea acestui comunicat intervine la cateva ore dupa ce presedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat ca Franta l-a “convins” pe Donald Trump sa pastreze trupe americane in Siria.

“In urma cu zece zile, presedintele Trump spunea ca Statele Unite au vocatia de a se dezangaja din Siria, l-am convins ca este necesar sa ramana acolo (…). Va pot asigura ca l-am convins ca trebuie sa ramana pe termen lung”, a declarat seful statului francez intr-un interviu televizat.

Casa Alba a reamintit natura misiuni fortelor americane in Siria. “Suntem hotarati sa distrugem complet ISIS (acronimul englez al gruparii Stat Islamic) si sa cream conditiile care vor impiedica revenire sa”, potrivit comunicatului.

“In plus, asteptam de la aliatii nostri regionali si de la partenerii nostri sa isi asume mai multe responsabilitati, atat militar, cat si financiar, pentru a asigura securitatea regiunii”, a adaugat presedintia americana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2