Casatoria printului William cu Kate Middleton are loc astazi, la catedrala Westminster

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Casatoria printului William cu Kate Middleton va fi oficiata astazi, la catedrala londoneza Westminster, un loc incarcat de istorie si foarte legat de familia regala britanica.

Casatoria lui William cu Kate Middleton, perceputi ca un cuplu atractiv si monden, va da un nou impuls monarhiei britanice in anii care vin, daca se va dovedi durabila si va rupe cu traditia de divorturi si separari regale din ultimele decenii.

Nunta printului William cu Kate Middleton, minutios organizata, va urma un program calculat aproape la minut, relateaza AFP.

Ziua nuntii, 29 aprilie, va incepe la ora 07.15 GMT cu sosirea primilor invitati din cei 1.900 la Abatia Westminster, cel mai cunoscut edificiu religios din Londra, situat in centrul istoric al capitalei britanice.

La ora 08.50 GMT vor fi primiti demnitarii straini, in timp ce la 09.15 GMT printul William va ajunge in fata abatiei cu un Bentley, insotit de fratele sau, printul Harry, care va fi si cavaler de onoare.

La ora 09.20 GMT capetele incoronate invitate la nunta isi vor ocupa locurile in abatie, urmate la 09.27 GMT de mama lui Kate Middleton. La ora 09.30 GMT o parte din familia regala britanica isi va face la randul sau intrarea, urmata la 09.42 GMT de printul Charles, tatal mirelului, si de sotia sa Camilla.

La 09.45 GMT regina si sotul sau, Ducele de Edinburgh, vor fi ultimii care vor trece pragul abatiei inainte de miri, asa cum cere protocolul.

La ora 09.51 GMT Kate Middleton va parasi apartamentul regal din luxosul hotel Goring, unde isi va petrece noaptea de dinaintea nuntii, la 800 de metri de Buckingham Palace, si va ajunge la abatie cu un Rolls Royce.

La ora 10.00 GMT mireasa va intra in naos la brat cu tatal sau, Michael. Ceremonia se va incheia la 11.15 GMT, iar cuplul va pleca in caleasca spre Buckingham Palace, urmat de cinci echipaje care vor transporta familia regala si pe parintii lui Kate, sub escorta regimentului celebrei Household Cavalry, in mare tinuta.

Alaiul va trece prin fata Parlamentului, Big Ben-ului, cartierului Whitehall unde se afla resedinta premierului si sediile unor ministere, Horse Guards Parade, Trafalgar Square si The Mall, marele bulevard care duce la palatul situat in spatele parcului St. James. Cei 2,02 kilometri ur urma sa fie parcursi de cuplu in 15 minute, care va saluta multimea adunata de-a lungul traseului.

La 11.40 GMT invitatii se vor aduna la randul lor la Buckingham Palace. La 12.25 GMT regina si tinerii miri vor aparea la balconul palatului, insotiti de membri ai celor doua familii.

La 12.30 GMT Kate si William vor asista de la balcon la o parada aeriana. Regina va oferi apoi o receptie la Buckingham Palace la care vor lua parte circa 650 de invitati si care ar urma sa dureze aproximativ doua ore.

La ora 14.30, tanarul cuplu casatorit ar urma sa se retraga la palatul Saint James pentru a se odihni, punct din program care nu a fost confirmat inca oficial.

Seara, tatal mirelui, printul Charles, va oferi un dineu la care vor lua parte circa 300 de invitati, urmat de o seara de dans pentru prietenii apropiati si familie, informeaza agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *