CASTANIADĂ 2022 – S-au stabilit taxele pentru comercianți. Cați bani dai să stai în zona VIP

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La începutul lunii august, consilierii locali aprobau nivelul taxelor speciale de participare la ,,Sărbătoarea Castanelor”, care se va desfășura în perioada 23 septembrie-25 septembrie 2022, în zona Piaţa Libertăţii și
zona Bulevardul Unirii. Astfel, pentru activitatea de alimentaţie publică, comercializare cozonac secuiesc, patiserie, produse de panificație, produse de sezon și orice alte produse taxa este de 200 lei/mp/perioadă, pentru vânzarea produselor de sezon (castane, porumb fiert, must, vin şi alte asemenea) -2000 lei/căsuță de dimensiunea 3m/2m cu terenul aferent / perioadă, pentru vânzare produse de artizanat -2000 lei/căsuță de dimensiunea 3m/2m cu terenul
aferent / perioadă.

Pentru jocuri gonflabile/parc de distracții consilierii locali au stabilit o taxă de 200 lei/mp/perioadă, pentru activități cu caracter distractiv /artistic în scop comercial, desfășurate de persoane costumate/artiști stradali, etc, în zona de desfașurare a festivalului, taxa este de 200 lei/persoană/perioadă. Apoi, pentru activitate de promovare/publicitate fără vânzare directă de produse – 100 lei/mp/perioadă, în limita spațiilor disponibile din locațiile stabilite, iar pentru producatorii care participă la Târgul produselor tradiţionale şi meşterii populari care aparţin Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş – 10 lei /mp/perioadă pentru spaţiul efectiv ocupat de acest târg, în locația pusă la dispoziție de către organizator.

Tot Consiliul Local Baia Mare a mai stabilit că organizaţiile nonguvernamentale care doresc să participe la Sărbătoarea Castanelor (exceptând activităţile de alimentaţie publică și comerț), vor achita o taxă de 10 lei/mp/perioadă pentru spaţiul efectiv ocupat, pus la dispozitie de către organizator, cu precizarea că pentru locațiile la care nu se asigură casuțe suprafața minimă utilizată este de 10 mp, excepțiebproducatorii traditionali, meșterii populari și ONG. Persoanele fizice care doresc ca în perioada și perimetrul de desfășurare al Sărbătorii Castanelor, să desfășoare, pe perioade de maxim 15 minute, activități de tip ”Flash Mob”, vor achita o taxă de 50 lei/ perioadă, pentru un numar de maxim 15 participanți/activitate.

A fost stabilită și o taxă specială de participare pentru operatorii economici care desfășoară activități comerciale, alimentație publică, jocuri gonflabile/parc de distracții, pe terenuri închiriate de la instituții sau persoane fizice/juridice, vor deține obligatoriu Acordul pentru comerț stradal eliberat de către Municipiul Baia Mare, pentru perioada respectivă, după achitarea unei taxe speciale de participare de 10 lei/mp teren ocupat.

De anul acesta vom avea la Castaniadă și o zonă VIP, unde nu va putea intra oricine. Accesul în zona VIP se face pe baza taxei în cuantum de 100 lei/zi/persoană sau 200 lei/3 zile/persoană. Această zonă exclusivistă se amenajează în proximitatea scenei situate pe Bulevardul Unirii.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole