Castigul salarial mediu net a urcat la 2.688 lei, in septembrie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Castigul salarial mediu nominal net a fost de 2.688 lei in luna septembrie, in crestere cu 19 lei (+0,7%) fata de august, in timp ce castigul mediu brut a crescut la 4.482 lei, cu 0,7% mai mare decat in luna precedenta, potrivit datelor Institutului National de Statistica publicate miercuri, informeaza AGERPRES.

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (6.465 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.567 lei).

Comparativ cu luna septembrie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,1%.

Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 107,7%. Indicele castigului salarial real a fost de 100,2% pentru luna septembrie 2018 fata de luna precedenta.

Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 192,1%, cu 0,5 puncte procentuale mai mare fata de cel inregistrat in luna august 2018.

“In luna septembrie 2018, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in luna august 2018, ca urmare a acordarii de premii ocazionale (prime trimestriale, anuale, pentru performante deosebite sau pentru ‘Ziua petrolistului’), drepturi in natura si ajutoare banesti, sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou). De asemenea, cresterile castigului salarial mediu net s-au datorat realizarilor de productie ori incasarilor mai mari (functie de contracte/proiecte), cat si disponibilizarilor de personal cu castiguri salariale mici din unele activitati economice”, precizeaza INS.

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (plus 21,1%) iar cele mai semnificative scaderi in fabricarea altor mijloace de transport (minus 5%) si telecomunicatii (minus 4,2%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *