Cat au muncit deputatii in plenurile sesiunii de toamna?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

vot parlamentDeputatii au lucrat in plenurile sesiunii de toamna 14 ore/luna in medie, in total 44 de ore, cu patru ore mai putin decat petrec restul angajatilor la locul de munca in decursul unei singure saptamani.

Nici cumuland timpul petrecut in cele 20 de sedinte de plen, pe care le-au avut de la intoarcerea din vacanta (luna septembrie) si pana in luna noiembrie, cand alesii au decis sa isi modifice programul pentru a se implica in campania electorala, deputatii nu reusesc sa ajunga la durata maxima legala a timpului de munca/saptamana – 48 de ore, potrivit Codului Muncii.

Deputatii au petrecut cel mai mult timp dezbatand si votand legi in plen, in luna septembrie, cand au avut noua sedinte, in total 17 ore si 45 minute, iar cel mai putin in luna noiembrie, cand au avut doar doua sedinte, care i-au tinut in sala de plen aproximativ patru ore.

Timpul petrecut in medie de deputati in sala de plen ar creste doar cu sase ore daca am adauga si activitatea pe care alesii au avut-o in sesiunea parlamentara februarie-iunie 2016. Asttfel, din februarie si pana in noiembrie, cu execeptia lunilor de vacanta parlamentara, deputatii au lucrat in plen in medie aproximativ 20 de ore pe luna.

In prima sesiune parlamentara, februarie – iunie, alesii au petrecut cel mai mult timp dezbatand si votand legi in plen in luna martie, aproximativ 33 de ore si cel mai putin in luna mai – luna dinaintea alegerilor locale – aproximativ 12 ore.

Camera Deputatilor si-a votat  la sfarsitul anului trecut, un buget mai mare decat era prevazut in forma Guvernului. Astfel, Camera Deputatilor primea initial de la Guvern, 313,7 milioane de lei, insa deputatii au solicitat Ministerului Finantelor o majorare pentru plata majorarilor salariale decise de Guvern in ultimele luni.

„Va propun sa fiti de acord sa inlocuim anexele care contin cele doua bugete ale Camerei Deputatilor si al Senatului  din forma adoptata initial in forma care corespunde hotararilor celor doua Camere ale Parlamentului. La Camera Deputatilor de la 295 de milioane de lei ajungem la 340 de milioane de lei, o diferenta de 45 de miloane de lei. La Senat de la 130 la 166 de milioane de lei, o diferenta de 36 de milioane de lei'”, a declarat presedintele Comisiei de buget -finante a Camerei Deputatilor, deputatul PSD Viorel Stefan, in sedinta de comisie care a precedat votarea legii bugetului de stat pe 2016.

El a afirmat ca majorarea bugetelor se impune ca urmare a cresterilor salariale de 10%, dar si ca urmare a producerii efectelor ordonantei privind majorarea indemnizatiilor inaltilor demnitari, anunta mediafax.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2