Cat timp mai aveti de trait? Un ceas special poate calcula data mortii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tikker, poreclit „ceasul mortii”, a fost inventat de elvetianul Fredrik Colting si nu are ca scop sa-i sperie pe utilizatorii sai, dimpotriva, sa-i ajute sa savureze fiecare clipa ramasa, spune creatorul sau.

Pentru a programa acest ceas sa estimeze data mortii, utilizatorul trebuie sa completeze un chestionar, in care precizeaza stilul sau de viata, istoricul medical, bolile si alergiile de care sufera, greutatea pe care o are si programul de exercitii fizice.

De asemenea, trebuie sa mentioneze daca fumeaza, consuma regulat alcool sau daca are in familie cazuri de boli grave, precum diabetul sau cancerul.

Dupa completarea chestionarului, Tikker va incepe numaratoarea inversa, dar totodata va functiona ca un ceas normal. Ecranul ceasului afiseaza anii, lunile si zilele de viata ramase, conform estimarii, iar mai jos sunt trecute orele, minutele si secundele.

Ceasul poate fi cumparat online la pretul de 50 de lire sterline, ira inventatorul sau a reusit deja sa stranga aproape 100.000 de dolari pentru finantarea proiectului.

Colting spune ca ideea macabrului ceas i-a venit dupa ce bunicul sau a murit. Atunci el a inteles ca oamenii trebuie sa pretuiasca fiecare clipa si sa se bucure de viata.

Inventatorul este convins ca daca se vor gandi mai serios la moarte, oamenii vor face alegeri mai bune in viata.

Daily Mail

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2