Cat trebuie sa plateasca agentii economici care vor sa participe la Castane 2019

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In sedinta ordinara din 30 august, consilierii locali baimareni au aprobat un proiect privind locatiile de desfasurare, procedurile de atribuire si taxele de participare pentru desfasurare activitati in perioada evenimentului cultural cu titlul “Castane 2019” din 27 septembrie – 29 septembrie 2019.

Astfel, cei care vor sa-si vanda produsele la eveniment trebuie sa tina cont de urmatoarele:

Art. 1 Se aproba, prin derogare de la H.C.L. nr.664/2018, taxele de participare la evenimentul cultural “Castane 2019” , care se va desfasura in perioada 27 septembrie-29 septembrie 2019, in zona Pta Libertatii si zona B-dul Unirii, dupa cum urmeaza:

a) pentru activitatea de alimentatie publica, comercializare cozonac secuiesc, patiserie, produse de panificatie, produse de sezon si orice alte produse: 200 lei/mp/perioada

b) pentru vanzare produselor de sezon (castane, porumb fiert, must, vin si alte asemenea): 2000 lei/casuta de dimensiunea 3m/2m / perioada

c) pentru vanzare produse de artizanat: 2000 lei/casuta de dimensiunea 3m/2m/ perioada

d) pentru jocuri gonflabile/parc de distractii: 200 lei/mp/perioada.

e) pentru activitati cu caracter distractiv /artistic in scop comercial desfasurate de persoane costumate/artisti stradali, etc, in zona de desfasurare a festivalului, taxa este de 200 lei/persoana/perioada;

f) pentru activitate de promovare/publicitate fara vanzare directa de produse: 150lei/mp/perioada, in limita spatiilor disponibile din locatiile stabilite;

g) pentru producatorii care participa la Targul produselor traditionale si mesterii populari care apartin Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures: 10 lei /mp/perioada pentru spatiul efectiv ocupat de acest targ, in locatia pusa la dispozitie de catre organizator.

h) Organizatiile nonguvernamentale care doresc sa participe la evenimentul cultural “ Castane 2019” (exceptand activitatile de alimentatie publica si comert), vor achita o taxa de 10 lei/mp/perioada pentru spatiul efectiv ocupat, pus la dispozitie de catre organizator.

Pentru locatiile la care nu se asigura casute suprafata minima utilizata este de 10 mp, exceptie producatorii traditionali, mesterii populari si ONG.

Art.2. (1) Comerciantii detinatori de terase sezoniere sau structurile de comert stradal care functioneaza in perimetrul evenimentului cultural “ Castane 2019” avand contracte de inchiriere, sunt scutiti de plata taxelor de participare mentionate la art.1.

(2) In cazul in care, acestia doresc sa-si extinda terasele, structurile de comert stradal pe perioada evenimentului cultural “Castane 2019”, vor plati taxa prevazuta la art. 1 lit.a.

Art.3. Taxa de salubrizare este cuprinsa in taxele de participare pentru desfasurare activitati in perioada evenimentului cultural prevazute la art. 1.

Art.4. Contravaloarea curentului electric consumat de catre agentii economici, se va achita direct operatorului.

Art.5 Se aproba Planul amplasamentelor aflate pe domeniul public al Municipiului Baia Mare, in vederea amplasarii structurilor temporare pentru alimentatie publica si pentru comercializarea unor produse de sezon, conform Anexei nr. 1A si Anexei nr. 1B, care fac parte integranta din prezenta hotarare.

Art.6 Se aproba Caietul de sarcini pentru atribuirea prin licitatie publica cu strigare a amplasamentelor pentru desfasurare activitati in zonele de desfasurare a evenimentului cultural “Castane 2019”, conform Anexei nr. 2, care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art.7. (1) Amplasamentele si structurile de desfasurare a activitatilor comerciale se atribuie prin licitatie publica conform Caietului se sarcini.

(2) Structurile de vanzare altele decat cele puse la dispozitie de catre organizator, trebuie sa fie avizate de catre Comisia de Estetica Urbana.

Art.8. Prin exceptie de la regulamentul de comert stradal aprobat prin HCL 203/2017 modificat si completat si HCL nr.664/2018, agentii economici care in perioada si perimetrul de desfasurare a evenimentului cultural “ Castane 2019”, cuprins intre Bd. Traian, Bd. Republicii,Str. Hortensiei, Str. Scolii, Aleea Serelor, Bd. Unirii si zona Centrul Vechi cuprins intre Pta Libertatii , Pta Pacii, Str. Crisan, Str. Vasile Lucaciu, Str. Podul Viilor, Str. Gh. Sincai, desfasoara activitati comerciale, alimentatie publica, jocuri gonflabile/parc de distractii, pe terenuri inchiriate de la institutii sau persoane fizice/juridice, vor detine obligatoriu Acordul pentru comert stradal eliberat de catre Municipiul Baia Mare, pentru perioada respectiva, dupa achitarea unei taxe de 10 lei /mp teren inchiriat si prezentarea urmatoarelor documente:

– cerere si documente conform regulamentului aprobat prin HCL 203/2017 modificata,
– contractul de salubrizare raportat la suprafata utilizata,
– contractul de inchiriere al terenului ocupat, pe durata evenimentului cultural “ Castane 2019”.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2