Cat va aloca Ministerul Sanatatii pentru continuarea programelor demarate in 2014

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

pacientMinisterul Sanatatii va aloca in acest an 235 milioane de lei pentru continuarea programelor demarate in 2014 si destinate rezolvarii marilor urgente din sectorul intraspitalicesc.

Potrivit unui comunicat de presa remis marti AGERPRES, in cadrul acestor programe Ministerul Sanatatii deconteaza medicamente, consumabile si materiale sanitare pentru cele mai grave cazuri tratate in terapie intensiva, pentru infarct miocardic, trauma, accident vascular cerebral si moarte subita.

‘Pacientii au inceput sa simta beneficiile acestor programe inca de anul trecut pentru ca nu mai platesc nimic in sectorul intraspitalicesc. Asiguram ingrijirea infarctului miocardic prin finantarea stenturilor necesare, finantam medicamentele trombolitice si consumabilele necesare tratarii accidentului vascular cerebral si decontam defibrilatoarele implantabile pentru profilaxia mortii subite de cauza aritmica. In ceea ce priveste pacientii internati in urma accidentelor cu trauma, decontam materialele de osteosinteza. Peste 100 000 de bolnavi beneficiaza anual de aceste programe in 145 spitale selectionate dupa expertiza, adica acolo unde pot fi tratate astfel de cazuri, precum si in 20 de sectii de terapie intensiva neonatala’, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, potrivit comunicatului de presa.

Programele Ministerului Sanatatii completeaza programele finantate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru elemente specifice si costisitoare de tratament.

Ministerul Sanatatii precizeaza ca va demara alte patru programe care le vor completa pe cele cinci existente si care vor asigura tratamentul endoscopic in hemoragia digestiva superioara si icter, asigurarea protezelor esofagiene in tratarea neoplasmelor esofagiene, precum si asigurarea tratamentului in chirurgia endovasculara periferica.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2