septembrie 21, 2019

Cat va plati in plus o familie obisnuita incepand cu 1 aprilie

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Viata unei familii obisnuite, cu masina si centrala proprie, se va scumpi cu aproape 50 de lei pe luna din cauza masurilor ce vor intra in vigoare luna viitoare, scrie gandul.info.

Concret, introducerea accizei suplimentare la carburanti, liberalizarea preturilor la gaze, achizitia de certificate verzi si cresterea accizelor la tigari vor majora cheltuielile lunare ale romanilor, dupa 1 aprilie, cand vor intra in vigoare mai multe masuri luate de guvern, fie pentru a respecta acordul cu FMI, fie pentru a se alinia la o serie de directive europene.

Pretul benzinei si al motorinei va creste cu circa 40 de bani pe litru in urma introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenti pe litru. Totodata, energia se va scumpi cu 1%, dupa ce ANRE a decis sa majoreze cota obligatorie de certificate verzi pe care furnizorii de curent trebuie sa le achizitioneze. Gazele se vor scumpi si ele cu 2%, potrivit calendarului de liberalizare a preturilor. In ceea ce priveste tigarile, pretul unui pachet ar putea creste cu 50 de bani din cauza majorarii accizelor.

Factura totala a noilor masuri este, pentru o familie obisnuita, de circa 50 de lei, potrivit calculelor gandul.info. Estimarea a fost facuta luand in calcul un pret mediu de 6 lei pe litru de carburant, un pret mediu de 14 lei pentru un pachet de tigari, o factura medie de 140 de lei pentru gaze (potrivit datelor companiilor de profil) si de 80 la curent. Totodata, in realizarea calculului s-a presupus ca familia in cauza face plinul de trei ori in doua luni, dar si ca unul dintre adulti fumeaza un pachet de tigari pe zi.

Reclame home 1
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *