Catalin Chereches, inca o realizare: A distrus pista terenului de atletism. Apoi a lasat-o asa

In urma cu cateva saptamani, primarul baimarean Catalin Chereches anunta, plin de entuziasm, reabilitarea pistei de atletism a terenului de sport situat in vecinatatea arenei de rugby. Ce a uitat sa ne spuna Chereches e faptul lucrarea este o bataie de joc la adresa tuturor sportivilor care se antreneaza pe acea pista, precum si a baimarenilor amatori de miscare. Mai precis, in loc de zgura, s-a folosit caramida pisata. Diferenta dintre cele doua este foarte mare. Caramida pisata nu se poate folosi pentru alergare. Utilizarea pistei acoperite cu caramida creeaza sportivilor dureri de spate si probleme la articulatiile genunchilor, gleznelor etc.

Asupra acestui aspect, profesoara Terezia Pop, care antreneaza de zeci de ani sportivi pe acel teren, a atras atententia autoritatilor locale. In schimb, a primit o serie de injurii din partea unor reprezentanti ai Clubului Minaur, detinut de municipalitate. In rest, suprafata a ramas aceeasi, elevii antrenati de Terezia Pop, precum si alti sportivi, fiind nevoiti a alerga pe iarba de langa pista.

“In prezent, este la fel. Ca in prima zi. Caramida pisata. In afara de sectorul de sarituri si aruncari, unde s-a pus tartan, totul este in aer. Ne-au scos din atletism, suntem terminati. Nu putem folosi pantofii de atletism pe caramida. Nimeni nu ne intreaba cum se face atletismul. E nevoie de pantofi cu cuie, cu care nu avem ce cauta acolo.

Cand le-am spus adevarul, m-au facut in toate felurile. La noi nu e voie sa spui adevarul, cu actualul primar. Am ajuns, la 57 de ani, sa fiu umilita de niste oameni, ma scuzati, fara sange in instalatie? A venit Radu Tolas, trimis de Catalin Chereches, sa imi transmita ca sunt o comunista ordinara. Apoi, Marta senior mi-a zis ca sunt o amarata si sa tac din gura. Ca am avut un cotet si acum am un palat. Ca fac ei ceva pe medaliile mele. Iar Catalin Chereches a vorbit foaaarte frumos, luandu-ma la misto. Si sunt foarte suparata pentru asta. Cand vad ca vine cineva sa imi explice ce e cu pista, dar nu stie ce inseamna un metru de alergare”, a declarat Terezia Pop.

Aceasta afirma ca pentru a avea o pista decenta de alergare, ea trebuie realizata din alte materiale. “Singurele variante sunt: zgura adevarata sau tartan. Pentru ca pe actuala suprafata nu se poate alerga, nici macar cei care fac asta pentru intretinere nu o pot folosi. Le va dauna sanatatii. Au venit si de la handbal niste sportivi si, dupa ce le-am explicat care e treaba cu caramida pisata, au ales sa alerge pe iarba. Sigur, din drona, totul se vede frumos. Dar cand alergi, lucrurile stau altfel”, a mai spus Pop.

Terezia Pop este unul dintre cele mai respectate nume in atletismul baimarean actual. In 2017, atletii antrenati de Pop au obtinut 11 medalii la competiile in care au concurat. De-a lungul timpului, Pop a antrenat mii de sportivi, care au avut rezultate foarte bune, unii ajungand campioni balcanici, nationali etc.

Ciprian DRAGOS

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

12 Comments

 1. Bau

  nu trebuie sa fii specialist dar se vede clar in ultima poza ca nu se poate alerga pe acea pista, mai ales sportivii de performanta. Asa votanti, asa primar, asa tolasi avem 🙁

  Reply
  1. Ciprian Dragos

   E foarte bine acum. Ca nu se poate folosi. Inlocuim un lucru stricat cu unul defect. Genial. Hai sa il aplaudam pe iluzionist.

   Reply
 2. moskovits

  caramida pisata?? pe pista de atletism?? cine a mai pomenit asa ceva? bineinteles ca doar la Baia Mare se poate executa o asemenea “lucrare model”… la fel ca multe altele…

  Reply
 3. Zoli

  Lucrarea ar merita nota 2 pentru eficienta dar ca si design eu zic ca ar merita un 9! Si sa nu fim ipocriti caci vorba lui ”Sergiu”,mai bine era inainte?! Consider ca Terezia Pop face din tantar armasar si pana la urma se poate turna un strat de zgura peste aceasta caramida pisata ca ”sportivii sa nu-si rupa gleznele”! 🙂

  Reply
 4. dan

  Doamna POP are dreptate. Doar din drona lucrarea poate receptionata. Cit despre faptul ca doar ziarmm publica asemenea puncte de vedere nu trebuie comentat. Incercati sa publicati pe actualmm ceva asemanator si veti astepta pina la adinci batrineti sa apara postarea.

  Reply
  1. Ciprian Dragos

   Bine ca avem si niste specialisti. Aveti habar ce vorbiti? Azi se pune zgura… Peste ce se pune zgura? Peste caramida? Stiti cum trebuie sa arate o pista de atletism sau va deranjeaza prea tare neuronii sa va documentati?

   Reply
 5. Claudiu

  Eu zic sa avem rabdare ca pana la urma poate va fi zgura pe teren. Sau tartan. Depinde cat de mult se mediatizeaza cazul. EuropaFM a dat deja ceva, asteptam si televiziunile… eu inca mai sper ca se poate.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1