Catalin Chirila si Victor Mihalachi au cucerit aurul la canoe-2 pe 1.000 metri, miercuri, la Jocurile Europene de la Minsk

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Sportivii romani Catalin Chirila si Victor Mihalachi au cucerit medalia de aur in proba de canoe-2 pe 1.000 metri, miercuri, la Jocurile Europene de la Minsk, relateaza Agerpres.

Chirila si Mihalachi au fost cronometrati cu timpul de 3 min 40 sec 919/1000, fiind urmati de Ucraina (Iuri Vandiuk, Andrei Ribaciuk), 3 min 41 sec 692/1000, si de Rusia (Kiril Samsurin, Ilia Pervuhin), in 3 min 42 sec 547/1000.

Mihalachi este dublu campion mondial al probei (2010, 2014), iar Chirila e medaliat cu aur la Europenele Under-23 din 2019. Aceasta a fost a doua medalie de aur a delegatiei Romaniei la Minsk.

Bilantul Romaniei este acum de doua medalii de aur, doua de argint si patru de bronz. Aurul a fost castigat de Laura Georgeta Coman, in proba de pusca aer comprimat 10 m, si de Catalin Chirila si Victor Mihalachi, la canoe-2 pe 1.000 m. Medaliile de argint au fost cucerite de Dacian Barna si Andreea Bogati in proba de perechi mixte din concursul de gimnastica aerobica, respectiv perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la tenis de masa – dublu mixt. Medaliile de bronz au fost obtinute la sambo, prin Daniela Poroineanu (cat. 56 kg), Anda Mihaela Valvoi (cat. 64 kg) si Alina-Petronela Paunescu (cat. +80 kg), si la gimnastica aerobica – grup (Gabriel Bocser, Mihai Alin Popa, Dacian Nicolae Barna, Dorin Marian Brotei si Andreea Bogati).

Romania participa cu 123 de sportivi la Jocurile Europene de la Minsk, programate intre 21 si 30 iunie. Reprezentantii Romaniei vor concura la toate cele 15 sporturi si discipline sportive din program: atletism, baschet 3×3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plaja, gimnastica – artistica, aerobica si ritmica, judo, kaiac-canoe, lupte – feminin, libere si greco-romane, sambo, tenis de masa, tir sportiv si tir cu arcul.

Rezultatele obtinute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masa, tir cu acul si tir sportiv conteaza pentru calificarea la Jocurile Olimpice – Tokyo 2020.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2