Catalonia anunta ca-si mentine votul consultativ privind independenta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Executivul din Catalonia a anuntat marti ca-si mentine votul simbolic pe care intentioneaza sa-l organizeze pe 9 noiembrie privind independenta acestei regiuni a Spaniei, in pofida blocarii consultarii populare de catre justitia spaniola, relateaza AFP citata de Agerpres.

Purtatorul de cuvant al executivului catalan, Francesco Homs, a anuntat ”sesizarea Tribunalului Suprem” pentru a denunta ”atingerile” aduse de catre guvernul central spaniol ”dreptului la participare, libertatii de expresie si libertatii de opinie”.

”Nu se poate interzice ceea ce nu exista”, a adaugat el, referindu-se la un vot consultativ pe care guvernul regiunii intentioneaza sa-l organizeze pe 9 noiembrie, in pofida blocarii sale, ordonata de catre justitie.

Cu putin timp mai inainte, Tribunalul Constitutional al Spaniei, sesizat de catre guvernul central, a anuntat suspendarea acestui vot simbolic privind independenta Cataloniei ce are drept scop sa inlocuiasca un referendum interzis deja de catre justitie.

”Raspunsul este categoric: procesul participativ este mentinut”, a raspuns Homs intr-o conferinta de presa, adaugand: ”Totul este gata pentru 9 noiembrie si executivul catalan mentine procesul participativ, care, in opinia noastra, este un mod de a garanta libertatea de expresie”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2