CATEDRALA EPISCOPALA Modalitati crestine de supravietuire in inchisorile comuniste

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Inchisorile comuniste au povestile lor. Oamenii care au fost tinuti in aceste inchisori au si ei povestile lor, unele poate necunoscute. A fost nevoie de credinta sa rezisti in acele vremuri atat de grele, cand putei fi omorat doar pentru ca credeai in Dumnezeu.

In anul Comemorativ al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului, declarat de Patriarhia Romana, Episcopia Maramuresului si Satmarului si Protopopiatul Lapus invita pe toti cei interesati duminica, 12 martie 2017, la ora 17,30, la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare, sa ia parte la evocarea preotului Craciun Opre, unul dintre marturisitorii credintei strabune in temnitele comuniste.

Potrivit episcopiammsm.ro, evocarea va fi facuta de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Vlad, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Arad, unul din ucenicii parintelui Craciun Opre. De asemenea, va vorbi Prof. Univ. Dr. Adrian Opre, decanul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, fiul parintelui Craciun Opre, care va relata despre modalitati crestine de supravietuire in inchisorile comuniste. Cei interesati sunt asteptati in numar cat mai mare, evocarea fiind un bun prilej de a ne reimprospata memoria cu ororile de neimaginat indurate de cei inchisi de regimul comunist si de a vedea cum se traia crestineste in inchisorile comuniste, preoti si mireni deopotriva.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2