Cati bani a alocat Consiliul Judetean pentru “Saptamana Verde” de la Berlin

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii judeteni s-au intalni marti, 14 ianuarie, intr-o sedinta fulger, pentru a aproba sumele necesare participarii Maramuresului la “Saptamana Verde” de la Berlin.

Astfel, a fost alocata suma de 127.000 de lei, din care se vor suporta ca si cheltuieli de transport, in limita maxima de 28.900 de lei, cheltuieli de cazare in limita maxima a sumei de 77.700 de lei si cheltuieli cu diurna in limita maxima a sumei de 20.400 de lei pentru participanti.

In perioada 17-26 ianuarie  va avea loc la Berlin a 79-a editie a „Grune Woche” – Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura, manifestare la care va fi prezent si un grup din Maramures.

In comparatie cu anul trecut, judetul Maramures va avea mai multi participanti, fiind vorba despre noua firme cu produse traditionale alimentare, dar si despre doi mesteri populari, care vor expune ceramica si tesaturi traditionale.

Fiecare expozant va dispune de un spatiu de expunere cu dotari standard. La aceasta manifestare participa in fiecare an aproximativ 70 de tari, numarul vizitatorilor fiind de ordinul catorva sute de mii.

Ca si in ceilalti ani, Ansamblul Folcloric National Transilvania va fi prezent si va da spectacole la standul Maramuresului. Prestatia corpului de balet a ansamblului si a taragotistului Dumitru Dobrican a fost in fiecare an unul din punctele de atractie pentru vizitatori.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2