Cati copii aveau ambii parinti plecati la munca in strainatate, la finele anului trecut

PNL

Numarul total al copiilor din Romania care aveau ambii parintii plecati la munca in strainatate era, la finele anului trecut, de 17.425, in timp ce totalul copiilor cu parinti plecati la munca in strainatate era de 94.896, conform datelor centralizate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), informeaza AGERPRES.

Dintre cei 17.425 de copii cu ambii parinti plecati la munca in strainatate, 16.302 se aflau in ingrijirea rudelor de pana la gradul IV, fara masuri de protectie, restul fiind plasati la un asistent maternal, centre de plasament, sau alte familii / persoane.

Conform sursei citate, un numar de 64.701 de copii aveau un parinte plecat la munca in strainatate, iar dintre acestia 62.350 de copii erau in grija rudelor pana la gradul IV, fara masura de protectie, iar 1.558 de copii se aflau in sistemul de protectie speciala, cum ar fi in grija unui asistent maternal, in centre de plasament sau la alte familii/persoane.

Totodata, un numar de 12.770 de copii proveneau din familii in care parintele unic sustinator era plecat la munca in strainatate, iar dintre acestia, 11.321 de copii au ramas acasa in ingrijirea rudelor de pana la gradul IV, fara masura de protectie.

Totalul copiilor ramasi acasa care se aflau in sistemul de protectie speciala se ridica la 3.730, dintre care 544 erau in grija unui asistent maternal, 876 in centre de plasament, 2.031 la rude pana la gradul IV, iar 279 in grija altor familii/persoane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2