Cavnic: 50 de copii din Bucuresti si Bihor au participat la tabara de vara “Siguranta in vacanta”

PNL

50 de copii din Bucuresti si Bihor au participat la tabara de vara “Siguranta in vacanta” unde jandarmii montani de la Cavnic i-au invatat cum trebuie sa se pregateasca pentru drumetiile montane, dar si cum sa solicite ajutorul in anumite situatii de urgenta pe timpul deplasarilor pe munte.

Maior Radu Vasile, purtator de cuvant Jandarmeria Maramures: “In cadrul campaniei preventiv–educative ,,Siguranta in vacanta”, militarii de la Postul de Jandarmi Montan Cavnic au desfasurat activitati specifice cu un grup format din 30 de copii din municipiul Bucuresti si cu un grup format din 20 de tineri din judetul Bihor, aflati in tabara de vara in statiunea montana Cavnic. Subiectele prezentate au captat atentia si au starnit interesul participantilor, activitatea transformandu-se intr-un dialog permanent cu jandarmii. Au fost prezentate aspecte cu privire la atributiile ce revin jandarmilor montani, reguli de conduita pe traseele turistice, dotarea minima obligatorie necesara in drumetiile montane, cum sa actioneze si sa solicite ajutorul in anumite situatii de urgenta pe timpul deplasarilor pe munte, tehnici si metode de procurare a hranei, de filtrare a apei, semnalele internationale S.O.S. pe munte, metode de orientare in teren muntos dupa anumiti indici din natura, aprinderea focului cu ajutorul amnarului. De asemenea, au fost prezentate si cateva aspecte despre cum sa se protejeze de eventualele pericole ce pot aparea folosind retelele de socializare, evitarea unor situatii neplacute in care ar putea fi implicati precum si alte sfaturi utile.”

 

Campania preventiv-educativa „Siguranta in vacanta” continua pe toata perioada vacantei de vara, iar in timpul acesteia au loc intalniri cu elevii din judetul nostru si cu cei care se afla in tabere organizate si sunt in vizita in Maramures.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1