Cavnicarii vor avea garaje supraetajate. Proiectul lui Vladimir Petrut a intrat in linie dreapta

Reclame home 1
Reclame home 1

Proiectul garajelor supraetajate se va face din banii localitatii iar prima etapa a fost deja demarata. Initiativa apartine primarului Vladimir Petrut care isi doreste sa existe o uniformitate in orasul pe care-l gospodareste. Edilul spune ca are deja trei locatii in care se pot ridica aproximativ 500 de garaje. Mai mult, acesta v-a da cavnicarilor interesati si posibilitatea sa le cumpere. Nu sunt uitati nici cetatenii care nu detin autoturisme, astfel ca, pentru acestia, se vor construi boxe in care sa-si poata depozita diverse lucruri.

Vladimir Petrut, primar Cavnic: “Este un proiect care se va derula pe fonduri locale. Deoarece in Cavnic sunt foarte multe autoturisme iar cererea este foarte mare pentru construirea garajelor auto si respectiv pentru alocarea de locuri de parcare, am reusit sa identificam cateva locatii in care pot fi construite peste 500 de garaje. La ora actuala am demarat procedura masuratorilor totpografice precum si elaborarea proiectului tehnic. Pentru inceput vom construi 50 de garaje si ulterior vom ajungem la 100 de garaje, pana in 2020.”

Primarul spune ca este foarte important ca aceste constructii sa arate bine si din punct de vedere estetic.

Vladimir Petrut, primar Cavnic: “Unul isi va face garajul din caramida, altul din BCA, unul va folosi tabla rosie, altul tabla neagra…Deci nu e in regula din punct de vedere estetic. In acest sens, ne dorim sa existe o uniformizare mai cu seama ca, aceste garaje pe care le va construi administratia locala vor fi supraetajate. Ca o completare, vreau sa va spun ca de asa natura e drumul incat exista o diferenta de nivel de patru metri si jumatate iar acest lucru ne ajuta. Garajele de jos vor fi cu iesire pe o parte iar cele de sus pe cealalta parte.”

De precizar af mai fi faptul ca Primaria Cavnic va da cetatenilor posibilitatea sa cumpere aceste garaje.

Vladimir Petrut, primar Cavnic: “Chiria va fi stabilita in functie de licitatie. Va fi un pret de pornire care va fi stabilit de catre Consiliul Local Cavnic in baza unui raport de evaluare si in functie de valoarea investitiei. Obiectivul Primariei nu este acela de a retine chirie. In acest context, persoana care va castiga licitatia va avea posibilitatea ca in urmatoarea perioada sa ceara si cumpararea garajului inchiriat.”

Pana acum, aproximativ 100 de cavnicari au solicitat Primariei alocarea de spatii pentru construirea de garaje auto sau pentru locuri de parcare a autoturismelor.

Vladimir Petrut, primar Cavnic: “La ora actuala avem aproximativ 100 de cereri de la cetateni si ne vom raporta permanent doar la solicitarile pe care le primim. Cert e faptul ca, orice cetatean care detine o masina sau doreste sa detina o masina va avea posibilitatea sa aibe un garaj.”

Cavnicarii care nu detin un autoturism vor avea posibilitatea sa solicite o boxa.

Vladimir Petrut, primar Cavnic: “Pentru ceilalti locatari, care nu detin autoturisme, ne-am gandit sa facem si pentru ei boxe, in zona blocurilor, in care sa-si poata depozita diverse lucruri.”

Intrebat de valoarea la care se va ridica acest proiect, primarul Vladimir Petrut a declarat ca deocamdata nu se stie, -fiind doar in faza initiala-, insa indiferent de costuri, garajele si boxele vor fi construite pentru cetatenii din Cavnic.

Foto: Vladimir Petrut FB

Ana AVRAM

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole